SOCIAL MEDIA

Altijd bereikbaar met social media  

De woorden social media vallen steeds vaker. Het wordt namelijk ook een steeds belangrijker wordend onderdeel van ons leven. Vrijwel alles gebeurt op deze platforms: het onderhouden van contacten, het aanbieden van producten en diensten, maar ook de daadwerkelijke verkoop ervan. Bedrijven kunnen daarom ook niet meer zonder. Omdat het voor veel mensen een snel veranderend wereldje is, is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn en wat je ermee kunt bereiken voor jouw bedrijf. Siteusers helpt jou hierbij door de opties voor jou op tafel te leggen.  

 

Wat is social media?  

Social media is eigenlijk alle media waarmee je contacten kunt onderhouden via jouw smartphone of laptop. Waar we eerst altijd de telefoon moesten gebruiken om te bellen of een tekstbericht te versturen, zijn er nu immers veel meer mogelijkheden om de doelgroep te bereiken. Denk daarbij aan WhatsApp, waarmee we urenlang kunnen chatten met vrienden, familie en andere mensen. De afgelopen jaren is het een populair middel geworden en is het eigenlijk niet meer weg te denken van onze telefoon. Als bedrijf ben je daarom genoodzaakt om ook een of meerdere platforms te gaan gebruiken om jezelf meer naamsbekendheid te geven.  

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content

BETAALBAAR

Doodat facebook op grote schaal persoonelijke gegevens verzamelt zijn advertenties nog relatief goedkoop

IDEAAL VOOR REMARKETING

De Fb pixel  (stukje code) houd de juiste data bij voor de optimalisatie van je campagne maar ook de evetuele remarketing

PERFECTE DOELGROEPEN

Met de pixel kan je bijvoorbeeld ‘vergelijkbare doelgroepen’ maken die op je huidige website bezoekers lijken

De verschillende varianten  

Er zijn veel verschillende sociale media te vinden. Zo was Twitter altijd een populair platform, waarmee je kleine tekstjes de wereld in kon sturen. Met slechts 140 tekens kon je ervoor zorgen dat iedereen jouw bedrijf leerde kennen. Ook Facebook is een veelgebruikt middel. Hier kun je niet alleen berichten op plaatsen, maar ook foto’s en video’s delen. Het multimediale concept kan daarom goed benut worden. De afgelopen jaren zijn er veel verschillende platforms bijgekomen, zoals ook Tik Tok, Snapchat en Instagram. Stuk voor stuk met andere mogelijkheden, waardoor jouw bedrijf geheel tot leven gaat komen.  

 

Het gebruik van social media  

Voordat je aan de slag gaat met social media is het goed om te weten welke optie het beste bij het bedrijf past. Je moet daarom gaan kijken waar jouw doelgroep voornamelijk op te vinden is. De jongere generaties hebben vaak Tik Tok of Instagram. Bij eerstgenoemde draait het voornamelijk om filmpjes. Als je er een keer op gekeken hebt, denk je wellicht dat het voornamelijk om grappige dingen gaat. Echter kun je dit platform ook gaan gebruiken om het bedrijf te promoten. Een filmpje van de diensten die je levert of een ‘achter de schermen’ bijvoorbeeld. Bij Instagram kun je foto’s plaatsen van producten en diensten, zodat bezoekers naar de website kunnen gaan om te bestellen.  

Altijd hulp bij jouw content  

Social media kan jou dus helpen om het bedrijf meer naamsbekendheid te geven. Bekijk daarom goed waar jouw doelgroep zich bevindt, zodat je aan de slag kunt gaan met het maken van creatieve content. Siteusers kan jou hierbij helpen door de social media uit handen te nemen, zodat je altijd op een goed moment een nieuwe post hebt en de klanten aangespoord worden om verder te kijken op de website. De platforms zijn daarom meer dan alleen contacten onderhouden.  

VRIJBLIJVEND SPARREN?

OFFERTE AANVRAGEN?

1 2 3 4 5 6 7