Technische optimalisatie van je website

Technische optimalisatie van je website is echt heel belangrijk! 

Een onderdeel van zoekmachine optimalisatie is dat jouw website door technische optimalisatie in staat is om een prettige gebruikerservaring teweeg te brengen. Dat klinkt ingewikkeld, maar het komt er op neer dat je je als gebruiker tijdens het sitebezoek niet stoort aan allerlei onvolkomenheden. Bekende ergernissen zijn trage sites, sites waarop je niet kunt vinden wat je zoekt doordat besturingselementen niet goed te vinden zijn, en dode weblinks waardoor je een 404-error te zien krijgt. Als deze ergernissen bij jouw site voorkomen is dat vooral je eigen schuld, want over de technische optimalisatie van een site heb je zelf de volledige controle.

 Technische optimalisatie van een trage site

Door een technische optimalisatie van een trage site lever je een forse bijdrage aan een hogere ranking bij de zoekmachines. Een snelle site heeft namelijk een positief effect op de wijze waarop een bezoeker jouw site ervaart. Gemiddeld genomen wordt het acceptabel gevonden als het niet langer duurt dan 2 á 3 seconden voordat een pagina op de site wordt geladen. Als het langer duurt klikken de meeste bezoekers het tabblad dicht en dan ben je die bezoekers definitief kwijt. Omdat Google dit volgt heeft dat een negatieve invloed op de score van jouw site in de zoekresultaten.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content

Betrokkenheid

Snel schakelen en een proactieve houding vormt de basis van onze langetermijnrelatie met een klant.

Informeel &
Professioneel

Ons team bestaat uit online marketing specialisten en webdesigners die graag op een informele manier met u willen sparren!

Passie

Een wijs man zei eens: “De enige manier om geweldig werk te doen is door te houden van wat je doet.” En zo zien wij het ook!

Trucs voor een snelle laadtijd

Google heeft een hulpmiddel om de laadtijd van jouw site te meten. Als die te traag is heb je een aantal mogelijkheden voor technische optimalisatie. Verlaag als eerste de afmetingen en de resolutie van afbeeldingen. Gebruik een compressietool om de afmetingen van code op je site te verkleinen. Inschakelen van browser caching draagt ook bij aan een snellere laadtijd. Gebruik alleen rechtstreekse links naar andere sites en geen redirects. Bij grote sites kun je lange pagina’s met veel content laten laden met ‘lazy loading’, waardoor die pagina’s al deels zichtbaar zijn tijdens het laden. En kies bij voorkeur geen buitenlandse provider.

Een goed CMS en technische optimalisatie

Een maatwerk Content Management Systeem zonder overbodige code heeft geen technische optimalisatie nodig. Robots van Google kunnen zo’n site gemakkelijk doorzoeken. Maar zo’n CMS is duur. Systemen als WordPress, Joomla en Magento zijn goede alternatieven. Dat zijn open source systemen, die voortdurend worden doorontwikkeld. Technische optimalisatie van deze systemen is niet moeilijk, want online is in diverse forums goede informatie te vinden hoe je dat moet doen. Het grote voordeel van dergelijke systemen is dat ze voorzien zijn van reponsive design. Dat betekent dat ze op allerlei soorten schermen en devices zorgen voor een goede gebruikerservaring.

1

Google
AdWords Campagne

2

SEA
Specialist

3

Zoekmachine
Marketing

4

Adverteren
op Google

Met technische optimalisatie houd je de site gezond

Technische optimalisatie is in de praktijk vooral een kwestie van je site bijhouden. Voorkom dat er dode links zijn, want dan krijg je een 404 foutmelding en die hebben een negatief effect op de gebruikerservaring. Bezoekers zijn niet de enigen die deze foutmeldingen zien, maar ook de Google bots zullen dit merken, met consequenties voor de ranking van de site. Dat kun je voorkomen door Google te helpen bij het indexeren van de pagina’s op je site met een stukje code in het bestand robots.txt. Hoe je deze technische optimalisatie uitvoert is te vinden bij Google.

VRIJBLIJVEND SPARREN?

OFFERTE AANVRAGEN?

1 2 3 4 5 6 7