100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Zo kom je aan gratis afbeeldingen voor je website

Wanneer je een website ontwikkelt of beheert, zijn afbeeldingen essentieel om je pagina’s visueel aantrekkelijk te maken en de aandacht van bezoekers te trekken. Maar waar vind je gratis afbeeldingen die je mag gebruiken zonder inbreuk te maken op auteursrechten?

Een goede plek om te beginnen is Unsplash. Deze website biedt een enorme verzameling van hoge kwaliteit foto’s die je gratis mag gebruiken voor commerciële en niet-commerciële doeleinden. Ook Pexels en Pixabay bieden soortgelijke collecties van gratis afbeeldingen.

Een andere optie is om afbeeldingen te vinden via Google Afbeeldingen. Maar let op: niet alle afbeeldingen zijn vrij te gebruiken. Om te voorkomen dat je inbreuk maakt op auteursrechten, kun je Google Afbeeldingen filteren op “gelabeld voor hergebruik”. Dit filter geeft alleen afbeeldingen weer die vrij te gebruiken zijn.

Vergeet niet om ook te kijken naar de Creative Commons licentie van afbeeldingen. Deze licentie maakt het mogelijk om afbeeldingen te gebruiken onder bepaalde voorwaarden, zoals het vermelden van de naam van de maker.

Een laatste tip is om zelf foto’s te maken. Met de camera van je telefoon of een goedkope digitale camera kun je gemakkelijk eigen afbeeldingen maken die perfect passen bij de inhoud van je website.

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je logo en afbeeldingen aansluiten op je huisstijl. Dit zorgt voor een consistent en professioneel imago. Als je nog geen logo of huisstijl hebt, kan je overwegen om deze te laten ontwerpen door een professional. Op een professioneel logo laten ontwerpen en een professionele huisstijl laten ontwerpen vind je meer informatie over deze services.

In het kort, er zijn verschillende manieren om gratis afbeeldingen te vinden voor je website. Unsplash, Pexels en Pixabay bieden hoge kwaliteit afbeeldingen die je vrij mag gebruiken. Google Afbeeldingen kan ook gebruikt worden met de “gelabeld voor hergebruik” filter. Vergeet niet om de Creative Commons licentie te controleren en overweeg om zelf foto’s te maken die perfect passen bij je website.

Premium stockphoto’s

Wanneer je op zoek bent naar professionele foto’s van hoge kwaliteit voor je website, kan het gebruik van premium stockfoto’s een goede optie zijn. Deze foto’s zijn speciaal gemaakt door professionele fotografen en bieden een breed scala aan onderwerpen en stijlen. Hieronder vind je een lijst met enkele van de beste websites voor premium stockfoto’s:

 1. Shutterstock: Deze website heeft een enorme collectie van meer dan 330 miljoen stockfoto’s, afbeeldingen, video’s en muziekclips. Met een maandelijks abonnement krijg je toegang tot de volledige collectie.
 2. Getty Images: Getty Images is een van de grootste bronnen voor premium stockfoto’s en biedt een brede selectie van foto’s van topkwaliteit. De website biedt ook een scala aan abonnementen en licenties voor elk budget.
 3. iStock: iStock biedt een breed scala aan stockfoto’s, vectorafbeeldingen, illustraties en video’s. De website heeft ook een handige zoekfunctie die het gemakkelijk maakt om te vinden wat je zoekt.
 4. Adobe Stock: Met Adobe Stock kun je kiezen uit miljoenen premium stockfoto’s, illustraties, video’s en sjablonen. De website biedt ook integratie met Adobe Creative Cloud-applicaties, wat het gemakkelijk maakt om afbeeldingen rechtstreeks in je projecten te gebruiken.
 5. Depositphotos: Depositphotos heeft een grote collectie van meer dan 160 miljoen stockfoto’s en video’s. Met een breed scala aan licenties en abonnementen biedt de website flexibiliteit voor elk budget.

Kortom, als je op zoek bent naar premium stockfoto’s van hoge kwaliteit, zijn deze websites een goede plek om te beginnen. Met een abonnement of licentie krijg je toegang tot professionele foto’s die perfect zijn voor je website of project.

Gratis stockphoto’s

Als je een website beheert, weet je hoe belangrijk afbeeldingen zijn om je pagina’s aantrekkelijk en visueel interessant te maken. Gelukkig zijn er tal van websites die gratis stockfoto’s aanbieden die je kunt gebruiken zonder inbreuk te maken op auteursrechten. Hieronder vind je een lijst met enkele van de beste websites voor gratis stockfoto’s:

 1. Unsplash: Unsplash is een geweldige bron van gratis, hoogwaardige stockfoto’s die door creatievelingen over de hele wereld worden gedeeld. De website heeft een enorme collectie van meer dan 1 miljoen foto’s en voegt dagelijks nieuwe foto’s toe.
 2. Pexels: Pexels biedt gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit die door professionele fotografen zijn gemaakt. De website heeft een brede selectie van onderwerpen en stijlen en is een geweldige plek om te beginnen als je op zoek bent naar gratis stockfoto’s.
 3. Pixabay: Pixabay biedt meer dan 1,8 miljoen gratis stockfoto’s, vectoren en kunstillustraties. De website heeft een handige zoekfunctie waarmee je gemakkelijk foto’s kunt vinden die passen bij de inhoud van je website.
 4. Gratisography: Gratisography is een website van fotograaf Ryan McGuire, die zijn eigen unieke stijl heeft. De website biedt een breed scala aan gratis stockfoto’s die je niet snel ergens anders zult vinden.
 5. Burst: Burst is een gratis stockfoto-website van Shopify, die speciaal is ontworpen voor ondernemers en e-commerce winkels. De website biedt een breed scala aan foto’s die zijn gericht op het promoten van producten en bedrijven.

Kortom, als je op zoek bent naar gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit, zijn deze websites een geweldige plek om te beginnen. Met een breed scala aan onderwerpen en stijlen vind je zeker foto’s die perfect passen bij de inhoud van je website.

Gratis illustraties en icons

Visuele content is een belangrijk onderdeel van een succesvolle website. Illustraties en icons kunnen een mooie toevoeging zijn om je pagina’s visueel aantrekkelijk te maken en je boodschap over te brengen. Gelukkig zijn er tal van websites die gratis illustraties en icons aanbieden die je kunt gebruiken zonder inbreuk te maken op auteursrechten. Hieronder vind je een lijst met enkele van de beste websites voor gratis illustraties en icons:

 1. Freepik: Freepik biedt duizenden gratis illustraties, vectoren en icons aan. De website heeft een gebruiksvriendelijke zoekfunctie en je kunt gemakkelijk de afbeeldingen vinden die bij je website passen.
 2. Flaticon: Flaticon is een uitgebreide bibliotheek van gratis icons in verschillende stijlen. Je kunt de icons downloaden in verschillende formaten en ze aanpassen aan je eigen behoeften.
 3. Iconfinder: Iconfinder biedt een mix van gratis en betaalde icons aan, maar de gratis collectie is al vrij groot. De website heeft een breed scala aan icons in verschillende stijlen en categorieën.
 4. Vecteezy: Vecteezy biedt duizenden gratis vector-illustraties aan. De website heeft een gebruiksvriendelijke zoekfunctie en je kunt gemakkelijk de illustraties vinden die bij je website passen.
 5. Undraw: Undraw is een unieke collectie van gratis, aanpasbare vector-illustraties die zijn ontworpen om je te helpen je boodschap over te brengen. Je kunt de kleuren en het formaat van de afbeeldingen aanpassen aan je eigen behoeften.

Kortom, als je op zoek bent naar gratis illustraties en icons, zijn deze websites een geweldige plek om te beginnen. Met een breed scala aan onderwerpen en stijlen vind je zeker afbeeldingen die perfect passen bij de inhoud van je website.

Fonts/lettertypes

Lettertypes zijn een belangrijk onderdeel van het ontwerpen van een website en kunnen een grote impact hebben op de algehele look en feel van je pagina’s. Het kiezen van de juiste fonts kan je website professioneel, modern en gemakkelijk leesbaar maken. Gelukkig zijn er tal van websites die gratis en betaalde lettertypes aanbieden die je kunt gebruiken om je website te verbeteren.

Hieronder staan enkele van de beste websites voor het vinden van fonts:

 1. Google Fonts: Google Fonts is een uitgebreide bibliotheek met gratis fonts die je kunt gebruiken op je website. De website heeft een breed scala aan fonts in verschillende stijlen en categorieën en biedt ook handige functies om de juiste font te vinden.
 2. Font Squirrel: Font Squirrel biedt een collectie van gratis fonts die je kunt gebruiken voor commerciële projecten. De website heeft een gebruiksvriendelijke zoekfunctie en de fonts zijn georganiseerd op basis van categorieën.
 3. Adobe Fonts: Adobe Fonts biedt een uitgebreide bibliotheek met premium fonts die beschikbaar zijn voor abonnees. De website heeft een breed scala aan fonts van bekende ontwerpers en merken.
 4. MyFonts: MyFonts biedt een grote collectie van betaalde fonts aan van verschillende ontwerpers en merken. De website heeft een gebruiksvriendelijke zoekfunctie en biedt handige functies om de juiste font te vinden.
 5. DaFont: DaFont biedt een grote collectie van gratis fonts aan die je kunt downloaden en gebruiken op je website. De website heeft een breed scala aan fonts in verschillende stijlen en categorieën.

Of je nu op zoek bent naar een gratis of betaald font, deze websites bieden een ruime keuze aan fonts om uit te kiezen. Zorg ervoor dat je kiest voor een font dat past bij de stijl en de inhoud van je website, en dat gemakkelijk leesbaar is voor je bezoekers.

Rechten op afbeeldingen

Als je afbeeldingen op je website gebruikt, is het belangrijk om te weten welke rechten eraan verbonden zijn. Het gebruik van afbeeldingen zonder toestemming of de juiste rechten kan leiden tot juridische problemen en hoge boetes.

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je afbeeldingen gebruikt met de juiste rechten:

Maak je eigen afbeeldingen: Als je de mogelijkheid hebt, maak dan je eigen afbeeldingen. Op deze manier ben je er zeker van dat je de volledige controle hebt over het gebruik van de afbeeldingen.

Gebruik afbeeldingen met een Creative Commons-licentie: Er zijn veel websites die afbeeldingen aanbieden met een Creative Commons-licentie. Dit betekent dat de afbeeldingen gratis kunnen worden gebruikt, maar met bepaalde voorwaarden, zoals het vermelden van de bron of het niet aanpassen van de afbeelding.

Koop afbeeldingen met een licentie: Er zijn verschillende websites waar je afbeeldingen kunt kopen met de juiste licenties. Door afbeeldingen te kopen, krijg je de volledige rechten om ze te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Vraag toestemming: Als je afbeeldingen van andere mensen of bedrijven wilt gebruiken, vraag dan eerst toestemming en zorg ervoor dat je schriftelijke toestemming hebt.

Het is belangrijk om de rechten van afbeeldingen te begrijpen om te voorkomen dat je in juridische problemen komt. Houd deze tips in gedachten bij het gebruik van afbeeldingen op je website en zorg ervoor dat je de juiste rechten hebt voordat je ze publiceert.

Inhoudsopgave