100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Verbeterde Pagina-ervaring met Core Web Vitals: 3 nieuwe meetwaarden om te optimaliseren

Het Voortdurende Belang van Gebruikerservaring

Core Web Vitals. Als het gaat om het optimaliseren van uw website voor zoekmachines, is het belangrijk om niet alleen te focussen op keywords en link building, maar ook op de gebruikerservaring van uw bezoekers. Het voortdurende belang van gebruikerservaring kan niet genoeg benadrukt worden. Zoekmachines zoals Google zijn zich steeds meer bewust van de manier waarop gebruikers interageren met websites en ze gebruiken deze informatie om hun zoekresultaten te bepalen.

Een goede gebruikerservaring kan bijvoorbeeld worden bereikt door de laadtijd van uw pagina’s te optimaliseren en ervoor te zorgen dat uw website gemakkelijk te navigeren is. Het verbeteren van de gebruikerservaring kan ook leiden tot hogere conversieratio’s, meer terugkerende bezoekers en betere reviews.

Er zijn verschillende manieren om de gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruiksvriendelijke ontwerpen implementeren, uw inhoud optimaliseren voor mobiele apparaten en ervoor zorgen dat uw website snel laadt. Daarnaast is het belangrijk om uw website regelmatig te controleren op fouten en om feedback van uw bezoekers te verzamelen om zo verbeteringen door te voeren. Overweeg om dit te doen door een SEO bureau om niet in de fout te gaan tijdens dit proces.

Kortom, het is essentieel om de gebruikerservaring van uw website te verbeteren om niet alleen hoger te scoren in de zoekresultaten, maar ook om uw bezoekers tevreden te houden. Zorg dat uw website een geweldige gebruikerservaring biedt en u zult beloond worden met meer verkeer en betere resultaten.

Een belangrijk aspect van de gebruikerservaring is ook de content op uw website. Het is niet alleen belangrijk dat uw content relevant en waardevol is voor uw bezoekers, maar ook dat het gemakkelijk te vinden en te lezen is. Het gebruiken van duidelijke en beknopte taal, koppen en subkoppen kan hierbij helpen.

Een ander aspect van de gebruikerservaring dat steeds belangrijker wordt, is de veiligheid van uw website. Bezoekers willen zich veilig voelen bij het bezoeken van uw website en het verstrekken van hun persoonlijke gegevens. Zorg er daarom voor dat uw website beveiligd is met een SSL-certificaat en dat eventuele formulieren veilig en goed beveiligd zijn.

Uiteindelijk is de gebruikerservaring een belangrijke factor voor het succes van uw website en uw online aanwezigheid. Door uw website te optimaliseren voor de gebruikerservaring, kunt u niet alleen betere resultaten behalen in zoekmachines, maar ook meer tevreden en terugkerende bezoekers aantrekken. Blijf dus voortdurend aandacht besteden aan de gebruikerservaring van uw website en zorg ervoor dat deze up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Dit zijn de meetwaarden van Core Web Vitals:

Als website-eigenaar is het belangrijk om de gebruikerservaring van uw website te optimaliseren. Een van de manieren om dit te doen, is door gebruik te maken van de meetwaarden van Core Web Vitals. Deze meetwaarden zijn ontwikkeld door Google en geven aan hoe goed uw website presteert op het gebied van laadtijd, interactiviteit en visuele stabiliteit.

De drie meetwaarden van Core Web Vitals zijn:

Largest Contentful Paint (LCP): dit meet de laadtijd van de grootste content op uw pagina. Dit kan bijvoorbeeld een afbeelding of tekstblok zijn. Een goede LCP-score is lager dan 2,5 seconden.

First Input Delay (FID): dit meet de interactiviteit van uw website. Het geeft aan hoe snel uw website reageert op de acties van een gebruiker, zoals het klikken op een knop. Een goede FID-score is minder dan 100 milliseconden.

Cumulative Layout Shift (CLS): dit meet de visuele stabiliteit van uw website. Het geeft aan hoeveel de content op uw pagina verschuift tijdens het laden. Een goede CLS-score is minder dan 0,1.

Door ervoor te zorgen dat uw website goede scores behaalt op deze meetwaarden, kunt u niet alleen de gebruikerservaring verbeteren, maar ook uw positie in de zoekresultaten van Google verhogen. Google heeft aangegeven dat de Core Web Vitals meetwaarden in 2021 een belangrijke rol zullen spelen bij het bepalen van de ranking van websites in de zoekresultaten.

Het optimaliseren van uw website voor de Core Web Vitals kan op verschillende manieren, zoals het optimaliseren van de afbeeldingen en video’s op uw website, het verminderen van de serverresponstijd, het minimaliseren van het aantal HTTP-verzoeken en het implementeren van browsercaching.

Kortom, door de meetwaarden van Core Web Vitals te implementeren, kunt u de gebruikerservaring van uw website verbeteren en uw positie in de zoekresultaten van Google verhogen. Houd de ontwikkelingen op het gebied van Core Web Vitals in de gaten en zorg dat uw website up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Top Stories & AMP

Als u een website heeft die nieuwsartikelen of actuele gebeurtenissen bevat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze artikelen snel en gemakkelijk toegankelijk zijn voor gebruikers. Dit is waar Top Stories en Accelerated Mobile Pages (AMP) van pas komen.

Top Stories is een speciale sectie in de zoekresultaten van Google die de meest actuele nieuwsartikelen weergeeft. Dit is een populaire plek voor gebruikers om te zoeken naar informatie over actuele gebeurtenissen en nieuws. Om in deze sectie te verschijnen, moet uw website voldoen aan bepaalde criteria, waaronder de kwaliteit van uw content, de actualiteit en de gebruikerservaring van uw website.

Een manier om te voldoen aan de criteria voor Top Stories en tegelijkertijd de gebruikerservaring van uw website te verbeteren, is door gebruik te maken van AMP. AMP is een open-sourceproject dat is ontworpen om webpagina’s snel te laden op mobiele apparaten. Het is een aangepaste versie van HTML, CSS en JavaScript die is geoptimaliseerd voor snelle laadtijden.

Door AMP te implementeren op uw website, kunt u niet alleen de laadtijd van uw webpagina’s verbeteren, maar ook de gebruikerservaring en SEO-prestaties van uw website. Bovendien wordt het gebruik van AMP aangemoedigd door Google en kan het helpen om uw website te laten verschijnen in de Top Stories-sectie van de zoekresultaten.

Om AMP te implementeren, moet u een AMP-versie van uw webpagina’s maken en deze hosten op een aparte URL. U kunt ook gebruik maken van AMP-plugins of -extensies om AMP-functionaliteit toe te voegen aan uw bestaande website. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw AMP-pagina’s voldoen aan de AMP-specificaties en richtlijnen om te kunnen profiteren van de voordelen van AMP.

Kortom, als u een website heeft met nieuwsartikelen of actuele gebeurtenissen, is het belangrijk om te zorgen dat uw website voldoet aan de criteria voor Top Stories en de gebruikerservaring van uw website te optimaliseren. Door AMP te implementeren kunt u uw website sneller maken en de SEO-prestaties van uw website verbeteren. Houd de ontwikkelingen op het gebied van Top Stories en AMP in de gaten en zorg dat uw website up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Op welke plek kan ik de instrumenten vinden om mijn score voor Core Web Vitals te meten?

Het optimaliseren van de gebruikerservaring van uw website is cruciaal voor het behalen van succes op het web. Een belangrijke factor die hierbij komt kijken, is de Core Web Vitals-score. Dit is een set van drie metrics die Google gebruikt om de laadsnelheid, interactiviteit en stabiliteit van uw website te beoordelen. Maar waar kunt u de tools vinden om uw Core Web Vitals-score te meten?

Er zijn verschillende online tools beschikbaar waarmee u uw Core Web Vitals-score kunt meten en uw website kunt optimaliseren. Hieronder hebben we een paar populaire opties opgesomd:

Google Search Console

Google Search Console is een gratis service die wordt aangeboden door Google om website-eigenaren te helpen bij het bijhouden van de prestaties van hun website in de zoekresultaten. Naast andere analyses biedt deze tool ook Core Web Vitals-rapporten die u kunt gebruiken om de prestaties van uw website te meten en te verbeteren.

PageSpeed Insights

PageSpeed Insights is een andere gratis tool van Google die speciaal is ontworpen om de snelheid van uw website te meten en te verbeteren. Naast het meten van uw Core Web Vitals-score, biedt deze tool ook nuttige suggesties voor het optimaliseren van uw website voor snelheid en prestaties.

Webpagetest.org

Webpagetest.org is een gratis tool waarmee u de laadtijd van uw website kunt meten en kunt bekijken hoe uw website presteert op verschillende apparaten en locaties over de hele wereld. Deze tool biedt ook Core Web Vitals-metingen om u te helpen bij het verbeteren van de gebruikerservaring van uw website.

Lighthouse

Lighthouse is een open-source tool die door Google is ontwikkeld om de prestaties van webpagina’s te meten en te verbeteren. Deze tool is beschikbaar als een Chrome-extensie en biedt gedetailleerde rapporten over de prestaties van uw website, inclusief uw Core Web Vitals-score.

Het meten en optimaliseren van uw Core Web Vitals-score is essentieel voor het behalen van een hoge gebruikerservaring en een goede ranking in de zoekresultaten. Door gebruik te maken van de bovengenoemde tools, kunt u de prestaties van uw website meten en verbeteren. Blijf uw website regelmatig testen en optimaliseren om de best mogelijke gebruikerservaring te bieden aan uw bezoekers.

Inhoudsopgave