100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Van website verwisselen? Maak dan niet deze 16 SEO fouten!

Wil je je website verwisselen en naar een nieuwe domeinnaam of hostingprovider, dan is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Er zijn namelijk veel SEO-fouten die je kunt maken tijdens een website verhuizing, die negatieve gevolgen kunnen hebben voor je zoekmachine ranking en verkeer. In deze tekst zullen we 16 veelvoorkomende SEO-fouten bespreken die je moet vermijden bij het verhuizen van je website.

 1. Geen back-up maken van je oude website.
 2. De nieuwe website lanceren zonder deze eerst grondig te testen.
 3. Niet controleren of de nieuwe website is geïndexeerd door zoekmachines.
 4. Vergeten om 301 redirects in te stellen voor alle oude URLs.
 5. Het veranderen van de URL structuur zonder redirects op te zetten.
 6. Het veranderen van de interne linkstructuur zonder rekening te houden met SEO.
 7. Niet hetzelfde content management systeem (CMS) gebruiken.
 8. Geen rekening houden met mobiele gebruikers en geen mobielvriendelijke website hebben.
 9. Vergeten om je Google Search Console account bij te werken met de nieuwe website URL.
 10. Vergeten om je XML sitemap bij te werken en in te dienen bij zoekmachines.
 11. Het gebruik van dubbele inhoud op zowel de oude als de nieuwe website.
 12. Het niet updaten van je links op andere websites en sociale media.
 13. Het niet bijwerken van interne links naar oude URLs.
 14. Het gebruik van te veel redirects en ketting redirects.
 15. Het negeren van externe links en backlinks en niet controleren of deze correct zijn bijgewerkt.
 16. Het niet monitoren van de verkeers- en ranking veranderingen na de website verhuizing.

Door deze fouten te vermijden en een gedegen plan te hebben voor je website verhuizing, kun je ervoor zorgen dat de SEO-ranking en het verkeer van je website niet negatief worden beïnvloed. Vergeet niet om de veranderingen zorgvuldig te monitoren en eventuele problemen snel op te lossen om ervoor te zorgen dat je website goed presteert in zoekresultaten.

Het verhuizen van een website kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral als je niet goed voorbereid bent. Het is belangrijk om de tijd te nemen om alles zorgvuldig te plannen en uit te voeren, om ervoor te zorgen dat je website geen negatieve impact ondervindt van de verhuizing.

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij een website verhuizing is het behoud van je huidige SEO-ranking en het verkeer. Het is daarom essentieel om alle URLs van je oude website te redirecten naar de juiste URLs op je nieuwe website. Door 301 redirects in te stellen voor alle oude URLs, zorg je ervoor dat zoekmachines de nieuwe locatie van je pagina’s kunnen vinden en dat je ranking niet wordt beïnvloed.

Een andere belangrijke factor bij het verhuizen van een website is het behoud van je interne linkstructuur. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat de interne links op je nieuwe website overeenkomen met die op je oude website. Dit helpt zoekmachines om de relevantie van je pagina’s te begrijpen en kan bijdragen aan een betere ranking.

Een goede planning is ook essentieel om ervoor te zorgen dat je websiteverhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Zorg ervoor dat je alles van tevoren plant, zoals de timing van de verhuizing en het opzetten van de nieuwe hosting. Houd ook rekening met mogelijke problemen die zich kunnen voordoen, zoals vertragingen of technische problemen, en plan hier vooraf op in.

Als je deze fouten vermijdt en een goede strategie hebt voor je website verhuizing, kan dit een positieve invloed hebben op je SEO-ranking en verkeer. Het is belangrijk om na de verhuizing je website goed te monitoren en eventuele problemen snel op te lossen om ervoor te zorgen dat je website goed blijft presteren in zoekresultaten.

Inhoudsopgave