100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Top 10 gratis SEO tools

Als je op zoek bent naar manieren om je zoekmachine optimalisatie te verbeteren, zonder dat je daar veel geld aan uit hoeft te geven, dan zijn er gelukkig tal van gratis SEO-tools beschikbaar. Hier zijn de 10 beste gratis SEO tools die je kunt gebruiken om je online zichtbaarheid te verhogen en je zoekresultaten te verbeteren:

Google Analytics

Google Analytics is een krachtig gratis tool die ondernemers en website-eigenaren in staat stelt om inzicht te krijgen in hoe bezoekers hun website gebruiken en waar deze bezoekers vandaan komen. Met deze tool kun je precies zien hoeveel bezoekers je website krijgt, hoe lang ze op je website blijven, welke pagina’s het meest bekeken worden en nog veel meer.

Met Google Analytics kun je ook zien hoe bezoekers zoeken naar je website, zodat je je zoekwoordenstrategie kunt aanpassen om beter gevonden te worden in zoekmachines. Door het gebruik van de zoekwoordrapporten kun je zien welke zoekwoorden gebruikt worden om je website te vinden, zodat je je content kunt optimaliseren voor die zoekwoorden.

Met Google Analytics kun je ook zien hoe bezoekers navigeren op je website, zodat je kunt zien waar bezoekers afhaken en waar ze het meest geïnteresseerd zijn. Met deze informatie kun je vervolgens je website aanpassen om de gebruikerservaring te verbeteren en conversies te verhogen.

Google Analytics is een onmisbare tool voor iedereen die zijn website wil optimaliseren voor zoekmachines. Door gebruik te maken van de inzichten die Google Analytics biedt, kun je je website verbeteren en beter gevonden worden door zoekmachines en bezoekers. Het instellen van Google Analytics is eenvoudig en de tool is gebruiksvriendelijk, dus er is geen technische kennis nodig om ermee te werken.

Google Search Console

Google Search Console is een gratis tool van Google die website-eigenaren in staat stelt om inzicht te krijgen in hoe hun website presteert in Google zoekresultaten. De tool biedt informatie over de zoekwoorden waarop je website rankt, hoeveel verkeer je website krijgt via zoekopdrachten, welke pagina’s het meest worden bezocht en nog veel meer.

Met Google Search Console kun je ook zien welke problemen er zijn met je website, zoals pagina’s die niet gevonden kunnen worden of technische problemen. Door deze problemen op te lossen kun je ervoor zorgen dat je website beter presteert in zoekresultaten.

De tool biedt ook informatie over de backlinks naar je website, zodat je kunt zien welke websites linken naar jouw website en hoeveel autoriteit ze hebben. Dit is belangrijk omdat backlinks een belangrijke rol spelen in hoe zoekmachines je website waarderen.

Google Search Console biedt ook mogelijkheid om te zien hoe je website zich presteert op mobiele apparaten. Dit is belangrijk omdat steeds meer mensen zoeken via hun mobiele telefoon. Door de prestaties op mobiel in de gaten te houden, kun je ervoor zorgen dat je website goed presteert op mobiele apparaten.

Google Search Console is een onmisbare tool voor iedereen die zijn website wil optimaliseren voor zoekmachines. Door gebruik te maken van de inzichten die Google Search Console biedt, kun je je website verbeteren en beter gevonden worden door zoekmachines en bezoekers. Het instellen van Google Search Console is eenvoudig en de tool is gebruiksvriendelijk, dus er is geen technische kennis nodig om ermee te werken.

Keyword Planner

Keyword Planner is een gratis tool van Google Ads die website-eigenaren en marketeers in staat stelt om zoekwoorden te onderzoeken en te plannen voor hun zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine advertentiecampagnes (SEA).

Met de Keyword Planner kun je zoekwoorden onderzoeken om te zien hoeveel zoekvolume ze hebben, hoeveel concurrentie er is en hoeveel ze kosten om te adverteren. Je kunt ook zoekwoorden groeperen in advertentiegroepen en zoekwoorden suggereren gebaseerd op een zelf gekozen zoekwoord.

De Keyword Planner is een onmisbare tool voor elke SEO- en SEA-campagne. Door gebruik te maken van de inzichten die de tool biedt, kun je gerichtere en effectievere campagnes opzetten die beter presteren in zoekresultaten.

Bovendien, Door de juiste zoekwoorden te kiezen voor je website, kun je ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines en bezoekers. Je kunt ook gebruik maken van de Keyword Planner om zoekwoorden te vinden die je nog niet eerder had overwegen, waardoor je je website kunt uitbreiden naar nieuwe doelgroepen en markten.

Keyword Planner is eenvoudig te gebruiken, je hoeft geen technische kennis te hebben om ermee te werken. Het is gratis te gebruiken en je hoeft geen Google Ads-account te hebben om er gebruik van te maken.

Ahrefs

Ahrefs is een krachtige tool voor zoekmachine optimalisatie (SEO) en linkbuilding. Het biedt een uitgebreid scala aan functionaliteiten, waaronder zoekwoordonderzoek, concurrentieanalyse, linkprofielanalyse en website-audits.

Met Ahrefs kun je snel en gemakkelijk zoekwoorden onderzoeken en zien waar je concurrenten op scoren. Je kunt ook hun backlinkprofielen analyseren en zien waar zij verkeer vandaan halen. Dit helpt je om je eigen linkbuilding-strategie te verbeteren en je concurrenten te verslaan in zoekresultaten.

Ahrefs biedt ook een uitgebreide website-auditfunctie, waarmee je technische problemen op je website kunt identificeren en corrigeren. Deze problemen kunnen de zoekmachine-prestaties van je website negatief beïnvloeden, dus het is belangrijk om ze op te lossen.

Een ander voordeel van Ahrefs is de Content Explorer-functie, die je helpt bij het vinden van geweldige inhoudsideeën en het volgen van de prestaties van inhoud over tijd. Dit helpt je om te weten welke inhoud bij je doelgroep aanslaat en welke niet.

Ahrefs is een veelzijdige tool die elke SEO- en linkbuilding-professional zou moeten gebruiken. Het biedt inzichten die je nergens anders kunt vinden en helpt je om je zoekmachine-prestaties te verbeteren en je concurrenten voor te blijven.

Moz

Moz is een van de meest populaire tools voor zoekmachine optimalisatie (SEO) en linkbuilding. Het biedt een scala aan functionaliteiten waarmee u uw zoekmachineprestaties kunt verbeteren en uw concurrenten kunt verslaan.

Met Moz kun je zoekwoordonderzoek doen en zien waar je concurrenten op scoren. Je kunt ook hun linkprofielen analyseren en zien waar zij verkeer vandaan halen. Dit helpt je om je eigen linkbuilding-strategie te verbeteren en je concurrenten te verslaan in zoekresultaten.

Moz biedt ook een uitgebreide website-auditfunctie, waarmee je technische problemen op je website kunt identificeren en corrigeren. Deze problemen kunnen de zoekmachine-prestaties van je website negatief beïnvloeden, dus het is belangrijk om ze op te lossen.

Een ander voordeel van Moz is de MozBar-browser plugin, die je snel toegang geeft tot belangrijke SEO-gegevens voor elke website die u bezoekt. Zo kun je gemakkelijk zien hoe een website scoort voor belangrijke zoekwoorden en hoe sterk hun linkprofiel is.

Moz is een veelzijdige tool die elke SEO- en linkbuilding-professional zou moeten gebruiken. Het biedt inzichten die je nergens anders kunt vinden en helpt je om je zoekmachine-prestaties te verbeteren en je concurrenten voor te blijven.

SEMrush

SEMrush is een krachtige all-in-one SEO-tool die bedrijven helpt om hun online zichtbaarheid te vergroten. Het biedt een scala aan functies waarmee u uw zoekmachineprestaties kunt verbeteren, uw concurrenten kunt analyseren en uw zoekwoordstrategieën kunt optimaliseren.

Met SEMrush kunt u zoekwoordonderzoek doen en zien waar uw concurrenten op scoren. U kunt ook hun zoekwoordstrategieën analyseren en zien welke zoekwoorden zij gebruiken om verkeer naar hun website te trekken. Dit helpt u om uw eigen zoekwoordstrategieën te verbeteren en uw concurrenten te verslaan in zoekresultaten.

SEMrush biedt ook een uitgebreide website-auditfunctie, waarmee u technische problemen op uw website kunt identificeren en corrigeren. Deze problemen kunnen de zoekmachine-prestaties van uw website negatief beïnvloeden, dus het is belangrijk om ze op te lossen.

Een ander voordeel van SEMrush is de mogelijkheid om uw eigen backlinkprofiel te analyseren en te zien waar uw backlinks vandaan komen. Dit helpt u om uw linkbuilding-strategieën te verbeteren en uw concurrenten te verslaan in zoekresultaten.

SEMrush is een veelzijdige tool die elke SEO- en online marketeer zou moeten gebruiken. Het biedt inzichten die je nergens anders kunt vinden en helpt je om je zoekmachine-prestaties te verbeteren en je concurrenten voor te blijven.

Ubersuggest

Ubersuggest is een krachtige gratis SEO-tool die bedrijven helpt om hun online zichtbaarheid te vergroten. Het biedt een scala aan functies waarmee u uw zoekmachineprestaties kunt verbeteren, uw concurrenten kunt analyseren en uw zoekwoordstrategieën kunt optimaliseren.

Met Ubersuggest kunt u zoekwoordonderzoek doen en zien waar uw concurrenten op scoren. U kunt ook hun zoekwoordstrategieën analyseren en zien welke zoekwoorden zij gebruiken om verkeer naar hun website te trekken. Dit helpt u om uw eigen zoekwoordstrategieën te verbeteren en uw concurrenten te verslaan in zoekresultaten.

Ubersuggest biedt ook een uitgebreide website-analysefunctie, waarmee u technische problemen op uw website kunt identificeren en corrigeren. Deze problemen kunnen de zoekmachine-prestaties van uw website negatief beïnvloeden, dus het is belangrijk om ze op te lossen.

Een ander voordeel van Ubersuggest is de mogelijkheid om uw eigen backlinkprofiel te analyseren en te zien waar uw backlinks vandaan komen. Dit helpt u om uw linkbuilding-strategieën te verbeteren en uw concurrenten te verslaan in zoekresultaten.

Ubersuggest is een veelzijdige tool die elke SEO- en online marketeer zou moeten gebruiken. Het biedt inzichten die je nergens anders kunt vinden en helpt je om je zoekmachine-prestaties te verbeteren en je concurrenten voor te blijven.

SERanking

SERanking is een professionele SEO-tool die bedrijven helpt om hun zoekmachineprestaties te verbeteren en hun online zichtbaarheid te vergroten. Het biedt een scala aan functies waarmee u uw zoekwoorden kunt volgen, uw concurrenten kunt analyseren en uw backlinkprofiel kunt monitoren.

Met SERanking kunt u uw zoekwoorden volgen en zien waar uw website op scoort in zoekresultaten. Dit helpt u om uw zoekwoordstrategieën te verbeteren en uw concurrenten te verslaan in zoekresultaten. U kunt ook uw concurrenten analyseren en zien waar zij op scoren, wat hen helpt om zoekverkeer naar hun website te trekken.

SERanking biedt ook een uitgebreide backlinkanalysefunctie, waarmee u uw eigen backlinkprofiel kunt analyseren en zien waar uw backlinks vandaan komen. Dit helpt u om uw linkbuilding-strategieën te verbeteren en uw concurrenten te verslaan in zoekresultaten.

Een ander voordeel van SERanking is de mogelijkheid om uw website-analyse uit te voeren en technische problemen op uw website te identificeren en corrigeren. Deze problemen kunnen de zoekmachine-prestaties van uw website negatief beïnvloeden, dus het is belangrijk om ze op te lossen.

SERanking is een veelzijdige tool die elke SEO- en online marketeer zou moeten gebruiken. Het biedt inzichten die je nergens anders kunt vinden en helpt je om je zoekmachine-prestaties te verbeteren en je concurrenten voor te blijven.

Woorank

Woorank is een krachtige SEO-tool die bedrijven helpt hun zoekmachineprestaties te verbeteren en hun online zichtbaarheid te vergroten. Het biedt een scala aan functies waarmee u uw zoekwoorden kunt volgen, uw concurrenten kunt analyseren en uw website-analyse kunt uitvoeren.

Met Woorank kunt u uw zoekwoorden volgen en zien waar uw website op scoort in zoekresultaten. Dit helpt u om uw zoekwoordstrategieën te verbeteren en uw concurrenten te verslaan in zoekresultaten. U kunt ook uw concurrenten analyseren en zien waar zij op scoren, wat hen helpt om zoekverkeer naar hun website te trekken.

Woorank biedt ook een uitgebreide website-analysefunctie, waarmee u technische problemen op uw website kunt identificeren en corrigeren. Deze problemen kunnen de zoekmachineprestaties van uw website negatief beïnvloeden, dus het is belangrijk om ze op te lossen.

Een ander voordeel van Woorank is de mogelijkheid om uw social media-prestaties te volgen en te analyseren. Dit helpt u om uw social media-strategieën te verbeteren en uw concurrenten voor te blijven.

Woorank is een veelzijdige tool die elke SEO- en online marketeer zou moeten gebruiken. Het biedt inzichten die je nergens anders kunt vinden en helpt je om je zoekmachine-prestaties te verbeteren en je concurrenten voor te blijven.

Google PageSpeed Insights

Google PageSpeed Insights is een gratis tool die ontwikkelaars en website-eigenaren helpt om de snelheid en prestaties van hun website te verbeteren. De tool analyseert de inhoud van een webpagina en geeft vervolgens aanbevelingen voor verbeteringen die de snelheid van de pagina kunnen verhogen.

Snelheid is een belangrijke factor voor SEO omdat zoekmachines zoals Google de gebruikerservaring op een website meewegen in hun zoekalgoritmen. Een snellere website kan leiden tot een betere gebruikerservaring, meer verkeer en een hogere zoekmachinepositie.

Met Google PageSpeed Insights kunt u zien hoe snel uw website laadt en welke factoren de snelheid beïnvloeden. De tool geeft ook aanbevelingen voor verbeteringen, zoals het comprimeren van afbeeldingen, het verminderen van het aantal HTTP-verzoeken en het gebruik van een Content Delivery Network (CDN).

Naast snelheid, biedt Google PageSpeed Insights ook aanbevelingen voor verbeteringen voor de gebruiksvriendelijkheid van uw website op mobiele apparaten. Dit is belangrijk omdat steeds meer mensen hun zoekopdrachten uitvoeren via mobiele apparaten en Google mobiele gebruiksvriendelijkheid als een rankingfactor beschouwt.

Google PageSpeed Insights is een krachtige tool die u kunt gebruiken om de prestaties van uw website te verbeteren en uw zoekmachinepositie te verhogen. Door de aanbevelingen van de tool op te volgen, kunt u uw website sneller maken en een betere gebruikerservaring bieden, wat kan leiden tot meer verkeer en een hogere zoekmachinepositie.

Door gebruik te maken van deze gratis SEO-tools, kun je je website optimaliseren voor zoekmachines en je online zichtbaarheid verhogen. Hierdoor zullen je zoekresultaten verbeteren en kan je meer verkeer naar je website trekken.

Inhoudsopgave