100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Target blank

“Target blank” is een HTML-attribuut dat wordt gebruikt om links te openen in een nieuw browser venster of tabblad. Het is vooral handig als je wilt dat gebruikers op een externe link klikken, terwijl je wilt dat je eigen website nog steeds geopend blijft in een apart venster.

Hoewel “target blank” handig kan zijn voor bepaalde situaties, is het belangrijk om het met mate te gebruiken. Het kan gebruikers irriteren als er te veel nieuwe vensters of tabbladen worden geopend en het kan ook de laadtijd van je website beïnvloeden.

Als je ervoor kiest om “target blank” te gebruiken, zorg er dan voor dat je gebruikers duidelijk informeert dat de link naar een nieuw venster zal leiden. Dit kan door middel van een klein icoon of door simpelweg te vermelden dat de link zich opent in een nieuw venster.

Over het algemeen is het aan te raden om “target blank” alleen te gebruiken voor externe links of wanneer het echt nodig is. Door het slim in te zetten kun je zorgen voor een betere gebruikerservaring op je website.

Wanneer gebruik je target blank?

Een veelvoorkomende reden om target blank te gebruiken, is wanneer je wilt dat de bezoeker op jouw website blijft terwijl hij een externe link bezoekt. Door het gebruik van target blank zorg je ervoor dat de bezoeker niet wordt weggeleid van jouw website wanneer hij op de link klikt. Dit is vooral handig wanneer de link naar een andere website gaat die niet bij jouw bedrijf hoort.

Een andere reden om target blank te gebruiken, is wanneer je de bezoeker wilt helpen bij het vergelijken van informatie tussen verschillende websites. Stel dat jouw website een artikel heeft dat informatie bevat over een bepaald onderwerp en je een link hebt naar een andere website met meer informatie over dat onderwerp. Door target blank te gebruiken, kan de bezoeker beide websites tegelijkertijd openen en vergelijken wat ze te bieden hebben.

Echter, het overmatig gebruik van target blank kan ook verwarrend zijn voor de gebruiker en afleiden van de inhoud van jouw website. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen of het gebruik van target blank wel of niet geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Over het algemeen wordt het aanbevolen om target blank te gebruiken wanneer de link naar een externe website gaat of wanneer je de bezoeker wilt helpen bij het vergelijken van informatie tussen verschillende websites. Bij interne links is het meestal niet nodig om target blank te gebruiken, omdat de bezoeker al op jouw website is en hij of zij gemakkelijk terug kan navigeren naar de vorige pagina.

Inhoudsopgave