100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

SEO voor Mobiel

Mobilegeddon

Mobilegeddon is een term die gebruikt wordt om de update van Google aan te duiden die geïntroduceerd werd in april 2015. Deze update beïnvloedde de zoekresultaten van Google op mobiele apparaten. Vanaf dat moment werd de mobiliteit van een website als een belangrijke factor beschouwd bij de bepaling van de zoekresultaten. Dit betekent dat websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten een hogere positie in de zoekresultaten krijgen dan websites die niet geoptimaliseerd zijn.

Het is dus belangrijk dat uw website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, zodat uw website hoog in de zoekresultaten zal verschijnen als iemand zoekt naar de producten of diensten die u aanbiedt. Er zijn verschillende manieren om uw website te optimaliseren voor mobiele apparaten, zoals het gebruik van een responsief ontwerp of het ontwikkelen van een aparte mobiele website.

In samenvatting, Mobilegeddon is een update van Google waarbij de mobiliteit van een website als een belangrijke factor wordt beschouwd bij de bepaling van de zoekresultaten. Dit betekent dat websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten een hogere positie in de zoekresultaten zullen krijgen dan websites die niet geoptimaliseerd zijn. Wilt u zeker zijn dat uw website hoog in de zoekresultaten verschijnt, dan is het belangrijk om uw website te optimaliseren voor mobiele apparaten.

Mobiele responsive en adaptive websites

Mobiele responsive en adaptive websites zijn twee belangrijke technieken die worden gebruikt om websites geoptimaliseerd te maken voor mobiele apparaten.

Een responsive website is een website die zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop het wordt weergegeven. Dit betekent dat de inhoud van de website automatisch wordt aangepast aan de grootte van het scherm, zodat de gebruiker een optimale gebruikerservaring heeft, ongeacht het apparaat dat hij gebruikt. Responsive websites zijn gebaseerd op de principes van flexibiliteit en aanpassing, waardoor ze een goede oplossing zijn voor de toenemende diversiteit van schermgroottes en resoluties.

Adaptive websites daarentegen, gebruiken vooraf vastgestelde layout schema’s voor specifieke schermgroottes. Dit betekent dat de website verschillende lay-outs gebruikt voor verschillende schermgroottes. Hierdoor wordt er specifiek geoptimaliseerd voor een bepaald apparaat, zoals smartphones of tablets. Dit kan een voordeel zijn voor specifieke gebruikersscenario’s, zoals een specifieke mobiele app-ervaring of het verbeteren van de gebruikerservaring voor specifieke apparaatgroepen.

In samenvatting, beide responsive en adaptive websites zijn technieken die zorgen voor een goede gebruikerservaring op mobiele apparaten. Responsive websites zijn flexibel en passen zich automatisch aan de grootte van het scherm aan, terwijl adaptive websites specifiek zijn geoptimaliseerd voor bepaalde schermgroottes of apparaatgroepen. Een combinatie van beide technieken kan ook worden gebruikt om de beste gebruikerservaring te bieden voor een breed scala aan apparaten.

Dynamic serving

Dynamic serving is een techniek waarbij een server een specifieke HTML-pagina genereert voor een specifiek apparaat of gebruikersagent. Dit betekent dat de inhoud van de website dynamisch wordt aangepast aan de specifieke eigenschappen van het apparaat waarop de website wordt weergegeven. Hierdoor kan de gebruiker een gepersonaliseerde gebruikerservaring krijgen, afgestemd op zijn specifieke apparaat.

Een voorbeeld van dynamic serving is een website die automatisch een andere lay-out gebruikt voor een smartphone, dan wanneer het op een desktop wordt bekeken. Op deze manier krijgt de gebruiker een lay-out die geschikt is voor zijn apparaat, en de inhoud is gemakkelijker te lezen en te navigeren.

Het gebruik van dynamic serving kan ook helpen bij het verhogen van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website. Omdat de server de inhoud van de website dynamisch aanpast aan het apparaat, kan deze inhoud beter aansluiten bij de zoekopdrachten van de gebruiker. Dit kan helpen bij het verhogen van de rangschikking van de website in zoekresultaten voor specifieke zoekopdrachten op mobiele apparaten.

In samenvatting, dynamic serving is een techniek waarbij een server een specifieke HTML-pagina genereert voor een specifiek apparaat of gebruikersagent. Hierdoor krijgt de gebruiker een gepersonaliseerde gebruikerservaring die is afgestemd op zijn specifieke apparaat. Dynamic serving kan ook helpen bij het verhogen van de zoekmachineoptimalisatie van een website, door de inhoud beter aan te laten sluiten bij de zoekopdrachten van de gebruiker.

Mobiele website

Een mobiele website is een website die is ontworpen en geoptimaliseerd voor weergave op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Dit is belangrijk omdat steeds meer gebruikers toegang hebben tot internet via mobiele apparaten en verwachten dat websites soepel werken op hun apparaat.

Een mobiele website biedt een aantal voordelen, zoals een verbeterde gebruikerservaring voor mobiele gebruikers. Door de inhoud van de website te optimaliseren voor mobiele weergave, kunnen gebruikers gemakkelijker navigeren en de inhoud beter lezen op hun apparaat. Dit kan helpen bij het verhogen van de conversie- en retentie-ratio’s op de website.

Daarnaast kan een mobiele website ook helpen bij het verhogen van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website. Zoekmachines, zoals Google, geven steeds meer voorrang aan mobiele-vriendelijke websites in zoekresultaten voor mobiele zoekopdrachten. Dit kan helpen bij het verhogen van de rangschikking van de website in zoekresultaten voor specifieke zoekopdrachten op mobiele apparaten.

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om een website mobiel-vriendelijk te maken, zoals responsive webdesign, adaptive webdesign en dynamic serving. Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste techniek afhankelijk van uw specifieke eisen en doelstellingen.

In samenvatting, een mobiele website is een website die is ontworpen en geoptimaliseerd voor weergave op mobiele apparaten. Een mobiele website biedt een verbeterde gebruikerservaring voor mobiele gebruikers en kan helpen bij het verhogen van de zoekmachineoptimalisatie van een website. Er zijn verschillende technieken beschikbaar om een website mobiel-vriendelijk te maken, zoals responsive webdesign, adaptive webdesign en dynamic serving, en het is belangrijk om de juiste techniek te kiezen afhankelijk van uw specifieke eisen en doelstellingen.

Mobile first

“Mobile first” is een benadering voor websiteontwerp en ontwikkeling waarbij de focus eerst ligt op de mobiele weergave van een website, voordat er wordt gekeken naar de desktopweergave. Dit is belangrijk omdat steeds meer gebruikers toegang hebben tot internet via mobiele apparaten en verwachten dat websites soepel werken op hun apparaat.

Door een “mobile first” benadering te volgen, zorgt u ervoor dat uw website goed functioneert en er professioneel uitziet op mobiele apparaten. Dit kan helpen bij het verhogen van de gebruikerservaring voor mobiele gebruikers en kan leiden tot een verhoogde conversie- en retentie-ratio’s op de website.

Daarnaast kan een “mobile first” benadering ook helpen bij het verhogen van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website. Zoekmachines, zoals Google, geven steeds meer voorrang aan mobiele-vriendelijke websites in zoekresultaten voor mobiele zoekopdrachten. Dit kan helpen bij het verhogen van de rangschikking van de website in zoekresultaten voor specifieke zoekopdrachten op mobiele apparaten.

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om een website mobiel-vriendelijk te maken, zoals responsive webdesign, adaptive webdesign en dynamic serving. Een “mobile first” benadering impliceert dat u deze technieken gebruikt om ervoor te zorgen dat uw website goed functioneert en er professioneel uitziet op mobiele apparaten.

In samenvatting, “mobile first” is een benadering voor websiteontwerp en ontwikkeling waarbij de focus eerst ligt op de mobiele weergave van een website. Dit kan helpen bij het verhogen van de gebruikerservaring voor mobiele gebruikers en bij het verhogen van de zoekmachineoptimalisatie van een website. Er zijn verschillende technieken beschikbaar om een website mobiel-vriendelijk te maken, zoals responsive webdesign, adaptive webdesign en dynamic serving, en een “mobile first” benadering impliceert dat u deze technieken gebruikt om ervoor te zorgen dat uw website goed functioneert en er professioneel uitziet op mobiele apparaten.

Apps indexeren

Het indexeren van apps is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor mobiele apps. Het proces van indexeren maakt het mogelijk voor zoekmachines om de inhoud van een app te begrijpen en weer te geven in zoekresultaten. Dit kan helpen bij het verhogen van de zichtbaarheid van een app voor gebruikers die zoekopdrachten uitvoeren met behulp van zoekmachines.

Er zijn verschillende manieren waarop apps kunnen worden geïndexeerd, zoals door middel van app-indexatie of deep-linking. App-indexatie maakt het mogelijk voor zoekmachines om de inhoud van een app te indexeren en weer te geven in zoekresultaten, net als bij een website. Deep-linking maakt het mogelijk voor gebruikers om direct door te klikken naar specifieke pagina’s binnen een app vanuit zoekresultaten.

Het implementeren van app-indexatie en deep-linking kan helpen bij het verhogen van de zichtbaarheid van een app en het verhogen van de gebruikersbetrokkenheid. Dit kan leiden tot een verhoogde conversie- en retentie-ratio’s binnen de app.

Er zijn ook diverse technieken beschikbaar om ervoor te zorgen dat zoekmachines je app goed begrijpen, zoals het gebruik van schema.org mark-up en het gebruik van app-sitemaps. Door deze technieken te gebruiken, kan je ervoor zorgen dat zoekmachines de inhoud van je app correct begrijpen en weergeven in zoekresultaten.

In samenvatting, het indexeren van apps is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie voor mobiele apps. Er zijn verschillende manieren waarop apps kunnen worden geïndexeerd, zoals door middel van app-indexatie of deep-linking. Het implementeren van deze technieken kan helpen bij het verhogen van de zichtbaarheid van een app en het verhogen van de gebruikersbetrokkenheid. Er zijn ook diverse technieken beschikbaar om ervoor te zorgen dat zoekmachines de inhoud van de app correct begrijpen en weergeven in zoekresultaten.

Snelheid voor je mobiele SEO

Snelheid is een belangrijk aspect voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) op mobiele apparaten. Gebruikers verwachten dat een website snel zal laden op hun mobiele apparaat, en zoekmachines zullen de snelheid van een website meewegen in hun ranking-algoritmen.

Een snelle mobiele website kan helpen bij het verhogen van de gebruikersbetrokkenheid en het verminderen van het afhaken van gebruikers. Gebruikers zullen snel afhaken als een website te traag is om te laden, en dit kan leiden tot een lagere conversie- en retentie-ratio’s. Zoekmachines zullen ook een snelle website hoger waarderen, omdat het een beter gebruikerservaring biedt.

Er zijn verschillende manieren om de snelheid van een mobiele website te verhogen, zoals het comprimeren van afbeeldingen, het verminderen van het aantal verzoeken en het gebruik van een content delivery network (CDN). Het comprimeren van afbeeldingen kan helpen bij het verkleinen van de grootte van bestanden, waardoor de pagina sneller zal laden. Het verminderen van het aantal verzoeken kan helpen bij het verminderen van de hoeveelheid data die moet worden verstuurd, waardoor de pagina sneller zal laden. Een CDN kan helpen bij het verminderen van de afstand tussen de gebruiker en de server, waardoor de pagina sneller zal laden.

Er zijn ook diverse tools beschikbaar om de snelheid van je website te meten, zoals Google PageSpeed Insights en GTmetrix. Deze tools geven informatie over de snelheid van de website en geven aanbevelingen voor verbeteringen.

In samenvatting, snelheid is een belangrijk aspect voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) op mobiele apparaten. Een snelle mobiele website kan helpen bij het verhogen van de gebruikersbetrokkenheid en het verminderen van het afhaken van gebruikers. Zoekmachines zullen ook een snelle website hoger waarderen, omdat het een beter gebruikerservaring biedt. Er zijn verschillende manieren om de snelheid van een mobiele website te verhogen en diverse tools beschikbaar om de snelheid van je website te meten.

Accelerated Mobile Pages

Accelerated Mobile Pages (AMP) is een open source-project dat is ontworpen om snellere en soepeler werkende mobiele webpagina’s te creëren. Het is ontwikkeld door Google en het doel is om een betere gebruikerservaring te bieden aan mobiele gebruikers door snellere pagina-ladenstijden te realiseren. Dit kan helpen bij het verminderen van het afhaken van gebruikers en het verhogen van de gebruikersbetrokkenheid.

AMP maakt gebruik van een specifiek HTML-framework, genaamd AMP HTML, dat specifieke richtlijnen bevat voor de opbouw van een pagina. Deze richtlijnen beperken bijvoorbeeld de gebruikte javascript en CSS, waardoor de pagina sneller zal laden. AMP biedt ook een aantal specifieke componenten, zoals een AMP-carrousel en een AMP-formulier, die sneller zullen werken dan hun niet-AMP-tegenhangers.

AMP-pagina’s worden ook speciaal behandeld door zoekmachines, zoals Google. Dit betekent dat AMP-pagina’s meer kans hebben om hoger te scoren in zoekresultaten voor mobiele zoekopdrachten. AMP-pagina’s worden ook speciaal gemarkeerd in zoekresultaten, waardoor gebruikers snel kunnen zien dat een pagina snel zal laden.

Er zijn verschillende manieren om een AMP-pagina te maken, zoals het handmatig coderen van de pagina of het gebruik van een AMP-plug-in voor een content management systeem (CMS) zoals WordPress. Er zijn ook diverse tools beschikbaar om de validiteit van een AMP-pagina te controleren, zoals de AMP-validator van Google.

In samenvatting, Accelerated Mobile Pages (AMP) is een open source-project dat is ontworpen om snellere en soepeler werkende mobiele webpagina’s te creëren. AMP maakt gebruik van een specifiek HTML-framework, genaamd AMP HTML, dat specifieke richtlijnen bevat voor de opbouw van een pagina. AMP-pagina’s worden ook speciaal behandeld door zoekmachines, zoals Google, waardoor ze meer kans hebben om hoger te scoren in zoekresultaten voor mobiele zoekopdrachten. Er zijn verschillende manieren om een AMP-pagina te maken en diverse tools beschikbaar om de validiteit van een AMP-pagina te controleren.

semantische zoekmachine

Semantische zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een techniek die gericht is op het verbeteren van de betekenis van zoekresultaten voor zoekopdrachten. Het gaat erom dat zoekmachines beter begrijpen wat de inhoud van een pagina is en hoe deze relevant is voor een bepaalde zoekopdracht. Dit helpt zoekmachines om meer relevante en nuttige zoekresultaten te geven voor gebruikers.

Een van de belangrijkste aspecten van semantische SEO is het gebruik van semantische trefwoorden en zinscontext. Dit betekent dat u in uw inhoud trefwoorden gebruikt die relevant zijn voor de inhoud van uw pagina en dat u deze trefwoorden in de juiste context gebruikt. Dit helpt zoekmachines om de inhoud van uw pagina beter te begrijpen en deze op de juiste manier te indexeren.

Daarnaast is het belangrijk om uw inhoud op een logische en gebruiksvriendelijke manier te organiseren, met duidelijke kopjes en alinea’s. Dit helpt zoekmachines om de inhoud van uw pagina beter te begrijpen en deze op de juiste manier te indexeren.

Verder is het ook belangrijk om gebruik te maken van semantische markup zoals schema.org. Dit is een reeks standaardtags die u aan uw HTML-code kunt toevoegen om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de inhoud van uw pagina. Dit kan bijvoorbeeld zijn tags voor beoordelingen, evenementen, producten, enz.

In samenvatting, Semantische zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een techniek die gericht is op het verbeteren van de betekenis van zoekresultaten voor zoekopdrachten. Hierbij gaat het om het gebruik van semantische trefwoorden en zinscontext, logische en gebruiksvriendelijke inhoud organisatie, en gebruik van semantische markup zoals schema.org. Dit helpt zoekmachines om meer relevante en nuttige zoekresultaten te geven voor gebruikers.

Google Now

Google Now is een slimme assistent van Google die gebruikers helpt bij het organiseren van hun dagelijkse activiteiten. Het biedt gepersonaliseerde updates, zoals weersvoorspellingen, verkeersinformatie, aanbevelingen voor restaurants en meer, op basis van de locatie en zoekgeschiedenis van de gebruiker.

Een van de belangrijkste aspecten van SEO voor Google Now is het optimaliseren van de inhoud van uw website voor gepersonaliseerde zoekopdrachten. Dit betekent dat u zoekwoorden gebruikt die relevant zijn voor de locatie en zoekgeschiedenis van de gebruiker, en dat u deze zoekwoorden op de juiste manier in de inhoud van uw website gebruikt. Dit helpt zoekmachines om uw website beter te begrijpen en deze te indexeren voor gepersonaliseerde zoekopdrachten.

Daarnaast is het belangrijk om gebruik te maken van schema.org markup om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de inhoud van uw website. Schema.org biedt een reeks standaardtags die u aan uw HTML-code kunt toevoegen om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de inhoud van uw pagina, zoals beoordelingen, evenementen, producten, enz. Dit zorgt dat zoekmachines uw website beter kunnen indexeren voor gepersonaliseerde zoekopdrachten.

Verder is het ook belangrijk om gebruik te maken van Google My Business. Dit is een gratis tool waarmee u uw bedrijf kunt registreren bij Google en zoekmachines informatie over uw bedrijf kunt verstrekken, zoals uw adres, telefoonnummer, openingstijden en meer. Dit helpt zoekmachines om uw bedrijf te indexeren voor gepersonaliseerde zoekopdrachten en vergroot de kans dat uw bedrijf wordt getoond in de Google Now kaarten.

In samenvatting, Google Now is een slimme assistent van Google die gebruikers helpt bij het organiseren van hun dagelijkse activiteiten. Om uw website te optimaliseren voor Google Now is het belangrijk om uw inhoud aan te passen aan gepersonaliseerde zoekopdrachten, gebruik te maken van schema.org markup en gebruik te maken van Google My Business. Dit helpt zoekmachines om uw website beter te begrijpen en te indexeren voor gepersonaliseerde zoekopdrachten.

Google voice search

Google Voice Search, ook wel bekend als spraakzoekopdrachten, is een functie van Google die gebruikers in staat stelt om zoekopdrachten uit te voeren door simpelweg te praten. Met de opkomst van spraakassistenten zoals Google Assistant, Amazon Alexa en Apple Siri, is de populariteit van spraakzoekopdrachten sterk toegenomen.

Om ervoor te zorgen dat uw website goed gevonden wordt bij spraakzoekopdrachten, is het belangrijk om te zorgen dat uw website geschikt is voor mobiele apparaten en dat uw inhoud natuurlijk geschreven is. Dit betekent dat uw inhoud gemakkelijk te begrijpen is voor mensen en dat het antwoorden geeft op de vragen die gebruikers stellen tijdens spraakzoekopdrachten.

Daarnaast is het ook belangrijk om uw website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, aangezien veel spraakzoekopdrachten gericht zijn op het vinden van lokale informatie, zoals winkels, restaurants en diensten in de buurt. Dit kan worden gedaan door lokale SEO-technieken toe te passen, zoals het vermelden van uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer op uw website en het vermelden van uw bedrijf op lokale bedrijfsvermeldingswebsites.

Tot slot, is het belangrijk om te zorgen dat uw website een snelle laadtijd heeft en goed functioneert op mobiele apparaten. Dit zorgt ervoor dat gebruikers een positieve gebruikerservaring hebben en dat uw website hoger scoort in zoekresultaten.

In het kort, om uw website goed te laten presteren bij spraakzoekopdrachten, moet u ervoor zorgen dat uw inhoud natuurlijk geschreven is, gericht is op lokale zoekopdrachten en dat uw website geschikt is voor mobiele apparaten en snel laadt.

Google Hummingbird

Google Hummingbird is een update van het zoekalgoritme van Google, die in 2013 werd gelanceerd. Deze update was gericht op het verbeteren van de zoekresultaten voor zoekopdrachten die op vragen zijn gericht. Met Hummingbird kan Google beter begrijpen wat de zoeker bedoelt met zijn zoekopdracht, zelfs als hij of zij zoekt naar een complexe zin of vraag.

Om ervoor te zorgen dat uw website goed gevonden wordt in de zoekresultaten van Google, is het belangrijk om uw inhoud te optimaliseren voor zoekopdrachten die gericht zijn op vragen. Dit kan worden gedaan door het gebruik van lange trefwoorden of zoektermen die een vraag beantwoorden, zoals “Hoe maak ik een website” of “Wat is de beste manier om te leren SEO”.

Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website geschikt is voor mobiele apparaten en dat uw inhoud gemakkelijk te begrijpen is voor gebruikers. Dit kan worden gedaan door het gebruik van duidelijke taal, subkopjes en lijstjes en het toevoegen van afbeeldingen en video’s die uw inhoud verduidelijken.

Tot slot is het ook belangrijk om uw website te verrijken met schema mark up, dit is een set van tags die uw inhoud kenmerken voor zoekmachines, zoals het type van uw inhoud, de naam, beschrijving en zelfs de prijs, dit zorgt ervoor dat zoekresultaten meer informatie bevatten en dus relevanter zijn voor de zoeker.

In het kort, om uw website goed te laten presteren in de zoekresultaten van Google Hummingbird, moet u ervoor zorgen dat uw inhoud gericht is op vragen, gemakkelijk te begrijpen is, geschikt is voor mobiele apparaten en verrijkt is met schema mark up.

Rich markup

Rich markup, ook wel bekend als schema markup, is een set van tags die u kunt toevoegen aan uw HTML-code om uw inhoud beter te beschrijven voor zoekmachines. Deze tags geven zoekmachines informatie over het type inhoud dat op uw website te vinden is, zoals de naam, beschrijving, prijs en zelfs de beoordeling van een product.

Door rich markup toe te voegen aan uw website, kunt u ervoor zorgen dat uw zoekresultaten meer informatie bevatten en dus relevanter zijn voor de zoeker. Bijvoorbeeld, als u een webshop heeft, kunt u rich markup gebruiken om de prijs, beoordelingen en beschikbaarheid van uw producten weer te geven in de zoekresultaten. Dit kan leiden tot een hogere klikfrequentie en een hogere conversie.

Het toevoegen van rich markup aan uw website is relatief eenvoudig en kan worden gedaan door gebruik te maken van een tool zoals Google’s Structured Data Markup Helper. Hiermee kunt u uw HTML-code markeren en een voorbeeld zien van hoe uw zoekresultaten eruit zullen zien.

Het is wel belangrijk te weten dat het toevoegen van rich markup geen garantie geeft voor een hogere positie in de zoekresultaten, maar het kan wel helpen bij het verhogen van de zichtbaarheid van uw website.

In het kort, rich markup, ook wel bekend als schema markup, is een set van tags die u kunt toevoegen aan uw HTML-code om uw inhoud beter te beschrijven voor zoekmachines. Door rich markup toe te voegen aan uw website, kunt u ervoor zorgen dat uw zoekresultaten meer informatie bevatten en dus relevanter zijn voor de zoeker en zo kan dit leiden tot een hogere klikfrequentie en een hogere conversie.

Local SEO

Local SEO is een vorm van zoekmachineoptimalisatie die zich richt op het verhogen van de zichtbaarheid van een bedrijf in lokale zoekresultaten. Dit betekent dat als iemand een zoekopdracht uitvoert met een plaatselijke component, zoals “pizza bezorgen in Amsterdam”, de zoekresultaten bedrijven in Amsterdam zullen tonen die pizza’s bezorgen.

Er zijn een aantal manieren waarop u uw website kunt optimaliseren voor lokale zoekopdrachten. Een van de belangrijkste manieren is door uw bedrijfsinformatie, zoals uw adres, telefoonnummer en openingstijden, te vermelden op uw website en op belangrijke lokale bedrijfsvermeldingssites zoals Google My Business. Hiermee geeft u zoekmachines de informatie die ze nodig hebben om uw bedrijf te laten zien in lokale zoekresultaten.

Het is ook belangrijk om lokale zoekwoorden te gebruiken in uw inhoud en meta-tags. De zoekwoorden moeten relevant zijn voor uw bedrijf en de plaats waar u gevestigd bent. Bijvoorbeeld, als u een bloemist bent in Amsterdam, zou u zoekwoorden zoals “bloemen bezorgen in Amsterdam” kunnen gebruiken.

Een andere belangrijke factor voor Local SEO is backlinks. Backlinks zijn links van andere websites naar uw website. Hoe meer relevante en gezaghebbende websites naar uw website linken, hoe hoger uw website zal scoren in zoekresultaten. Dus, het is belangrijk om backlinks te verkrijgen van lokale websites die relevant zijn voor uw bedrijf.

In het kort, Local SEO is een vorm van zoekmachineoptimalisatie die zich richt op het verhogen van de zichtbaarheid van een bedrijf in lokale zoekresultaten. Er zijn een aantal manieren waarop u uw website kunt optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, zoals door uw bedrijfsinformatie te vermelden op uw website en op belangrijke lokale bedrijfsvermeldingssites, door lokale zoekwoorden te gebruiken in uw inhoud en meta-tags en door relevante backlinks te verkrijgen.

Rich snippets (voor mobiel)

Rich snippets zijn een soort van extra informatie die wordt weergegeven in zoekresultaten, naast de standaard titel en beschrijving van een website. Deze extra informatie kan bijvoorbeeld de sterrenbeoordeling van een product of een afbeelding bevatten. Rich snippets zijn bedoeld om zoekresultaten visueel aantrekkelijker te maken en gebruikers te helpen sneller relevante informatie te vinden.

Rich snippets zijn vooral belangrijk voor mobiele zoekopdrachten, omdat de beschikbare ruimte in zoekresultaten op mobiele apparaten beperkt is. Rich snippets kunnen zoekresultaten op mobiele apparaten visueel aantrekkelijker maken en gebruikers helpen sneller relevante informatie te vinden.

Er zijn verschillende soorten rich snippets die beschikbaar zijn, zoals producten, recensies, evenementen, muziek, video’s, recepten en meer. Elk type rich snippet heeft zijn eigen specifieke vereisten en codes om te implementeren.

Om rich snippets voor mobiele zoekopdrachten te implementeren, kunt u gebruik maken van microdata of een andere soort van gegevens-markup. Microdata is een soort van HTML-markup die u kunt gebruiken om informatie op uw website te markeren zodat zoekmachines deze informatie gemakkelijker kunnen begrijpen. U kunt bijvoorbeeld microdata gebruiken om de titel, beschrijving, afbeelding en beoordeling van een product weer te geven in zoekresultaten.

Het is belangrijk om te onthouden dat rich snippets geen directe invloed hebben op de zoekrangschikking van uw website. Het doel van rich snippets is om gebruikers een beter beeld te geven van uw website en hen te helpen sneller relevante informatie te vinden. Echter, als uw rich snippet een hogere klikfrequentie genereert, kan dit indirect bijdragen aan een betere zoekrangschikking. In samenvatting, Rich snippets zijn een soort van extra informatie die wordt weergegeven in zoekresultaten en zijn vooral belangrijk voor mobiele zoekopdrachten. Er zijn verschillende soorten rich snippets beschikbaar, zoals producten, recensies, evenementen, muziek, video’s, recepten en meer. Om rich snippets voor mobiele zoekopdrachten te implementeren, kunt u gebruik maken van microdata of een andere soort van gegevens-markup.

Inhoudsopgave