100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Semantische zoekmachine

Semantische zoekmachine is een nieuwe technologie die zoekmachines helpt om de betekenis van zoekopdrachten beter te begrijpen. In plaats van alleen naar individuele woorden te kijken, analyseert een semantische zoekmachine de context en relaties tussen woorden om zo een zoekopdracht beter te begrijpen. Dit resulteert in meer relevante zoekresultaten voor de gebruiker.

Een semantische zoekmachine maakt gebruik van kennisontsluitingstechnologieën zoals ontologieën en taxonomieën om de betekenis van zoekopdrachten te begrijpen. Hierdoor kan de zoekmachine bijvoorbeeld herkennen dat zoekopdrachten met dezelfde woorden, maar een andere context, een andere betekenis hebben. Bijvoorbeeld “Apple” kan verwijzen naar een technologiebedrijf of een fruit, zoekmachine kan dit verschil herkennen en de juiste zoekresultaten geven.

Door de toepassing van semantische zoekmachine technologie, zullen zoekopdrachten steeds meer gericht zijn op de bedoeling van de gebruiker en zal zoekmachine zich meer richten op de betekenis van zoekopdrachten, waardoor zoekresultaten steeds relevanter worden. Dit leidt tot een betere gebruikerservaring en een hogere tevredenheid van de gebruiker met de zoekresultaten. In het kort, Semantische zoekmachine is een technologie die zoekmachines helpt om zoekopdrachten beter te begrijpen door de context en relaties tussen woorden te analyseren. Dit resulteert in meer relevante zoekresultaten voor de gebruiker en een betere gebruikerservaring.

Inhoudsopgave