100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

NoIndex

“NoIndex” is een meta tag die wordt gebruikt in zoekmachineoptimalisatie (SEO) om aan te geven dat een specifieke pagina of afbeelding niet geïndexeerd moet worden door zoekmachines. Dit betekent dat de pagina of afbeelding niet zichtbaar is in zoekresultaten en dat zoekmachines geen informatie over de pagina of afbeelding verzamelen.

In de wereld van zoekmachine optimalisatie marketing wordt de NoIndex tag vaak gebruikt voor pagina’s die niet relevant zijn voor zoekopdrachten, zoals login pagina’s, afrekenpagina’s en pagina’s met gevoelige informatie. Door deze pagina’s te markeren met de NoIndex tag, kunt u ervoor zorgen dat zoekmachines deze pagina’s niet indexeren en dat deze pagina’s niet zichtbaar zijn in zoekresultaten.

Het gebruik van de NoIndex tag kan ook nuttig zijn voor website-eigenaren die willen voorkomen dat zoekmachines dubbele inhoud indexeren. Bijvoorbeeld als u een pagina heeft met dezelfde inhoud als een andere pagina op uw website, kunt u de pagina markeren met de NoIndex tag om te voorkomen dat zoekmachines deze pagina indexeren en de zoekrangschikking van de pagina’s beïnvloeden.

De NoIndex tag kan worden toegevoegd aan een pagina of afbeelding met behulp van de head sectie van uw HTML-code of met behulp van een SEO plugin zoals Yoast SEO of All in one SEO pack in WordPress.

In samenvatting, “NoIndex” is een meta tag die wordt gebruikt in SEO om aan te geven dat een specifieke pagina of afbeelding niet geïndexeerd moet worden door zoekmachines. Dit helpt bij het voorkomen van dubbele inhoud of onnodige pagina’s in de zoekresultaten en kan ook nuttig zijn voor gevoelige pagina’s. De tag kan worden toegevoegd aan de head sectie van de HTML code of via een SEO plugin zoals Yoast SEO of All in one SEO pack.

Inhoudsopgave