100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Essentiƫle stappen tijdens het maken van een WordPress website

Het bouwen van een WordPress website is net als het bouwen van een Lego-kasteel. Je hebt verschillende stukjes en die moeten op de juiste manier in elkaar passen. Maar in plaats van kleurrijke blokjes, hebben we thema’s, plug-ins en content. Laten we samen op een avontuur gaan en die puzzelstukjes op hun plaats leggen!

Jouw digitale grond kopen – Hosting en Domeinnaam

Een website heeft een plek nodig om te leven, net als jij en ik. Dus onze eerste stap is het kiezen van een hostingprovider en het kopen van een domeinnaam. Zie het als het kopen van een stuk land in de digitale wereld waar jouw WordPress-website zal wonen. Er zijn tal van geweldige opties beschikbaar, dus neem de tijd om rond te kijken en de beste voor jou te vinden.

Kiezen van een WordPress-thema

Eenmaal je jouw digitale grond hebt, is het tijd om te beslissen hoe je website eruit zal zien. In WordPress zijn thema’s de blauwdrukken van je website. Ze bepalen de lay-out, het kleurenschema, de typografie en nog veel meer. Kies een thema dat bij je merk past, maar vergeet niet dat je altijd wijzigingen kunt aanbrengen als dat nodig is.

Plugins Installeren voor je WordPress Website

Nu we het ontwerp van de website hebben besproken, moeten we het leefbaar maken. Plug-ins voegen functionaliteit toe aan je website, zoals contactformulieren, SEO-tools en beveiliging. Kies zorgvuldig je plug-ins, want te veel of slechte kwaliteit kan je website vertragen of zelfs onveilig maken.

Creƫren van geweldige content

We hebben nu het thema en de plug-ins besproken. Maar wat is de website zonder content erin? Of het nu gaat om blogberichten, product pagina’s of een “Over Ons” pagina, content is wat je bezoekers naar je website trekt en ze daar houdt. Maak content die waardevol, boeiend en relevant is voor je publiek.

De finishing touch: Aanpassingen en testen

Wij hebben nu een volledig functionele WordPress-website besproken. Maar voordat we de deuren openen voor het publiek, moeten we nog een paar laatste aanpassingen maken en alles testen. Zorg ervoor dat alles werkt zoals het hoort, van de links tot de contactformulieren. En vergeet niet om te kijken hoe je website eruitziet op verschillende apparaten, want niet iedereen zal je website bezoeken vanaf een desktopcomputer.

Het bouwen van een WordPress-website kan een avontuur zijn, maar soms kunnen we vastlopen. Mocht het allemaal niet lukken, schakel dan een professionele WordPress webdesigner in! Soms hebben we een beetje hulp nodig van de experts. Ook kunnen zij helpen met het creƫren van een prachtig logo en een huisstijl.

Inhoudsopgave