100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Een video header maken: instructies en stap voor stap

Een video header kan een geweldige manier zijn om de aandacht te trekken van bezoekers op jouw website. Maar hoe maak je er een die echt opvalt? In deze richtlijnen en stappenplan zullen we je laten zien hoe je een geweldige video header kunt maken die je website er professioneel en aantrekkelijk uit laat zien.

Stap 1: Bepaal je doel en doelgroep

Voordat je begint met het maken van een video header, moet je bepalen wat je wilt bereiken en voor wie je de header maakt. Wil je een bepaald product of dienst promoten? Of wil je bezoekers gewoon welkom heten op je website? Denk na over je doel en je doelgroep voordat je verder gaat.

Stap 2: Maak een storyboard

Een storyboard is een visuele weergave van je video. Hiermee kun je de verschillende scènes van je video plannen en ervoor zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je begint met filmen.

Stap 3: Kies een geschikte achtergrondmuziek

Achtergrondmuziek kan je video header maken of breken. Kies muziek die past bij de sfeer die je wilt creëren en bij de boodschap die je wilt overbrengen.

Stap 4: Film en bewerk je video

Nu is het tijd om je video op te nemen en te bewerken. Zorg ervoor dat je je storyboard volgt en dat je de juiste belichting en geluidskwaliteit hebt.

Stap 5: Implementeer je video header op je website

Als je video eenmaal klaar is, moet je deze implementeren op je website. Zorg ervoor dat de video automatisch begint te spelen en dat deze niet te lang duurt, anders kan het de laadtijd van je website beïnvloeden.

Door deze richtlijnen en stappenplan te volgen, kun je een professionele en aantrekkelijke video header maken die de aandacht van bezoekers trekt en hen betrokken houdt bij jouw website.

Wat is een video header?

Een video header is een opvallende manier om de aandacht van bezoekers te trekken op een website. Een video header is een korte video die bovenaan een webpagina wordt weergegeven, meestal achter de paginakop. Het kan een stilstaand beeld, een diavoorstelling of een korte video zijn die automatisch afspeelt zodra de pagina wordt geladen.

Video headers zijn populair geworden omdat ze een krachtige manier zijn om een ​​verhaal te vertellen en de branding van een bedrijf te versterken. Het kan ook dienen als een visueel hulpmiddel om de inhoud van een website te ondersteunen. Een goed gemaakte video header kan de sfeer van de website bepalen en de bezoekers enthousiast maken om verder te gaan met de inhoud.

Video headers hebben ook SEO-voordelen. Ze kunnen de bounce rate van een website verlagen omdat ze de aandacht van bezoekers langer vasthouden. Als een bezoeker langer op een pagina blijft, kan dit de positie van de website in de zoekresultaten verbeteren. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de video header geen negatieve impact heeft op de laadtijd van de pagina, omdat dit ook van invloed kan zijn op de SEO.

In het kort, een video header is een creatieve manier om de aandacht te trekken van bezoekers van een website en kan helpen om de branding van een bedrijf te versterken en de bounce rate van de website te verminderen. Als je op zoek bent naar manieren om je website te optimaliseren voor zoekmachines en je bezoekers te verrassen, kan het toevoegen van een video header een geweldige optie zijn.

Waarom video headers goed zijn

Video headers zijn een relatief nieuwe trend in webdesign, maar ze worden snel populairder. Waarom? Omdat ze een krachtig middel zijn om de aandacht van je bezoekers te trekken en hen te betrekken bij jouw merk of bedrijf.

Een video header is een korte video die bovenaan de pagina van jouw website wordt afgespeeld, meestal als achtergrond van de header of hero-sectie. Het kan alles zijn, van een sfeervolle dronevideo van jouw locatie tot een productdemo of een bedrijfsvideo.

Maar waarom zijn video headers zo geweldig? Hier zijn enkele redenen:

Ze zijn visueel aantrekkelijk – Video’s zijn dynamisch en boeiend, waardoor ze de aandacht van bezoekers trekken en hen langer op jouw website houden. Dit kan leiden tot hogere betrokkenheid en betere conversieratio’s.

Ze brengen jouw merk tot leven – Video’s bieden de mogelijkheid om jouw merkpersoonlijkheid en -stemming te laten zien, waardoor bezoekers een betere indruk krijgen van wie je bent en waar je voor staat.

Ze zijn informatief – Met video’s kun je meer informatie overbrengen dan met alleen tekst of afbeeldingen. Dit kan nuttig zijn voor het uitleggen van complexe producten of diensten.

Ze zijn mobielvriendelijk – Met het toenemende gebruik van mobiele apparaten is het belangrijk om jouw website mobielvriendelijk te maken. Video headers zijn een geweldige manier om de aandacht van mobiele gebruikers te trekken en hen te betrekken bij jouw merk.

Ze onderscheiden jouw website van de concurrentie – Video headers zijn nog steeds relatief zeldzaam, dus het gebruik ervan kan jouw website onderscheiden van de concurrentie en helpen om jouw merk te onthouden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf een video header te maken, is het raadzaam om te kiezen voor een professionele webdesigner. Zij hebben de ervaring en expertise om te zorgen voor een optimale balans tussen esthetiek en functionaliteit, met inbegrip van laadtijden, mobiele optimalisatie, gebruikerservaring en toegankelijkheid.

In het kort, video headers zijn een krachtig middel om jouw website aantrekkelijker en beter te maken. Ze trekken de aandacht, brengen jouw merk tot leven en helpen om meer informatie over te brengen. Als je op zoek bent naar manieren om jouw website te verbeteren en je bezoekers te betrekken, overweeg dan zeker om een video header toe te voegen.

Waarom video headers slecht zijn

Video headers kunnen problemen veroorzaken om verschillende redenen:

 1. Ladenstijd: Video’s zijn over het algemeen zware bestanden, wat betekent dat ze de laadtijd van je website kunnen verlengen. Dit kan een negatieve invloed hebben op je SEO (Search Engine Optimization) en de gebruikerservaring.
 2. Mobiele optimalisatie: Hoewel video headers er op een desktop geweldig uit kunnen zien, kunnen ze problemen veroorzaken op mobiele apparaten. Niet alle video’s zijn geoptimaliseerd voor mobiel, wat kan leiden tot een slechte weergave of zelfs tot het niet correct afspelen van de video.
 3. Afleiding: Een video header kan de aandacht van je bezoekers afleiden van de belangrijkste inhoud of de actie die je wilt dat ze ondernemen. Dit kan vooral een probleem zijn als de video automatisch afspeelt of geluid heeft.
 4. Toegankelijkheid: Het is belangrijk dat je website toegankelijk is voor alle gebruikers, inclusief mensen met een beperking. Video’s kunnen echter moeilijk zijn om te navigeren voor mensen met bepaalde beperkingen en ze kunnen ook problemen veroorzaken voor mensen met trage internetverbindingen.

Past een video header bij mijn website?

Overweeg je om een video header toe te voegen aan je website, maar ben je niet zeker of het past bij de uitstraling van je website? Dan ben je niet de enige. Het toevoegen van een video header kan een geweldige manier zijn om de aandacht van bezoekers te trekken en je merk te promoten, maar het moet wel passen bij de stijl en het doel van je website.

Een video header kan bijvoorbeeld goed werken voor een website die gericht is op entertainment of kunst, omdat het de visuele aantrekkingskracht van deze onderwerpen kan benadrukken. Aan de andere kant kan een video header minder effectief zijn voor een website die gericht is op professionele dienstverlening, zoals advocatenkantoren of accountantskantoren, omdat het een te informeel of afgeleid beeld kan geven.

Om te bepalen of een video header bij jouw website past, is het belangrijk om te kijken naar de doelgroep en de boodschap die je wilt overbrengen. Als je bijvoorbeeld een website hebt die gericht is op gezondheidszorg of financiële dienstverlening, dan kan een video header te afleidend zijn en kan het de vertrouwenswaardigheid van je website schaden.

Een goede vuistregel is om te zorgen dat de video header aanvullend is aan de rest van je website. Het moet niet het belangrijkste element zijn, maar het kan wel helpen om de aandacht van de bezoeker te trekken en hen te helpen navigeren naar de belangrijkste pagina’s. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de video van hoge kwaliteit is en goed past bij de algehele esthetiek van je website.

Kortom, een video header kan een geweldige manier zijn om je website te verbeteren, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het past bij de stijl en het doel van je website. Neem de tijd om te overwegen wat je wilt bereiken met je website en hoe je een video header kunt gebruiken om dit doel te ondersteunen. Als je nog steeds niet zeker bent, overweeg dan om een professional te raadplegen voor advies op maat.

Als je hebt besloten om een video header toe te voegen aan je website, zijn er nog een paar zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het effectief is. Hier zijn enkele tips om een video header goed te gebruiken:

Zorg voor een korte en pakkende video

De video mag niet te lang zijn, anders loop je het risico dat de bezoeker afhaakt. Zorg ervoor dat de video kort is, maar nog steeds de boodschap overbrengt die je wilt delen. Zorg ook dat de video niet te zwaar is, zodat de laadtijd van je website niet te lang wordt.

Plaats de video header op een logische plek

De video header moet niet de belangrijkste elementen van je website overschaduwen, maar moet wel opvallend genoeg zijn om de aandacht van de bezoeker te trekken. Plaats de video header op een logische plek, zoals bovenaan de startpagina, zodat het de bezoeker meteen opvalt.

Zorg voor een goede kwaliteit video

Een video header kan een geweldige manier zijn om je merk te promoten, maar alleen als de kwaliteit van de video hoog genoeg is. Zorg voor een scherpe, duidelijke video die past bij de stijl van je website en je merk.

Gebruik ondertiteling of een audiobestand

Niet alle bezoekers zullen de video header kunnen bekijken met geluid, dus overweeg om ondertiteling of een audiobestand toe te voegen. Zo kan de boodschap toch worden overgebracht, zelfs als de bezoeker geen geluid kan horen.

Test regelmatig

Het is belangrijk om regelmatig te testen of de video header nog steeds effectief is. Bekijk de statistieken van je website om te zien of de video header zorgt voor meer conversies, meer bezoekers of een betere gebruikerservaring. Blijf ook luisteren naar feedback van bezoekers om te bepalen of de video header nog steeds relevant en nuttig is.

Kortom, een video header kan een geweldige manier zijn om je website te verbeteren, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het past bij de stijl en het doel van je website. Met de juiste strategie en uitvoering kan een video header bijdragen aan een aantrekkelijke website die de aandacht trekt en de conversies verhoogt.

Tips voor effectieve video headers:

Als het gaat om het maken van effectieve videoheaders voor je website, zijn er een aantal belangrijke richtlijnen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je video de gewenste impact heeft op je publiek en zoekmachineoptimalisatie (SEO) doelen.

 1. Houd het kort en krachtig: Videoheaders moeten kort en bondig zijn om de aandacht van je publiek te trekken en vast te houden. Probeer de video te beperken tot maximaal 30 seconden om ervoor te zorgen dat je boodschap overkomt.
 2. Gebruik pakkende beelden: Het visuele aspect van de videoheader is net zo belangrijk als de boodschap zelf. Gebruik pakkende en relevante beelden om de aandacht van je publiek te trekken en hen te betrekken bij je verhaal.
 3. Plaats belangrijke informatie vooraan: Zorg ervoor dat belangrijke informatie, zoals je merknaam of slogan, vooraan in de videoheader wordt geplaatst, zodat deze meteen opvalt voor je publiek.
 4. Zorg voor goede geluidskwaliteit: De geluidskwaliteit van je video is net zo belangrijk als de visuele aspecten ervan. Zorg ervoor dat het geluid helder is en van goede kwaliteit om ervoor te zorgen dat je boodschap goed overkomt.
 5. Gebruik ondertiteling: Ondertiteling kan nuttig zijn voor mensen die geen geluid kunnen of willen gebruiken. Zorg ervoor dat je ondertiteling gebruikt die goed leesbaar is en de boodschap van de video duidelijk overbrengt.
 6. Zorg voor een duidelijke call-to-action: De videoheader moet een duidelijke call-to-action bevatten die je publiek aanmoedigt om verdere actie te ondernemen, zoals het bekijken van meer video’s, het bezoeken van je website of het inschrijven op je nieuwsbrief.
 7. Pas de videoheader aan aan je doelgroep: Het is belangrijk om te weten wie je doelgroep is en wat hun interesses zijn. Pas de videoheader aan om aan te sluiten bij de interesses van je doelgroep, zodat deze beter aanspreekt.
 8. Test en meet je videoheaders: Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende soorten videoheaders om te zien welke het beste werken voor je publiek en je SEO-doelen. Meet de prestaties van je videoheaders om te zien welke het meeste engagement en verkeer opleveren voor je website.
 9. Zorg voor een goede plaatsing van de videoheader: Plaats de videoheader op een prominente plek op je website, bijvoorbeeld op de homepage of op een belangrijke landingspagina. Dit zorgt ervoor dat je publiek de video gemakkelijk kan vinden en bekijken.
 10. Maak gebruik van branding: Zorg ervoor dat je branding consistent is in je videoheader en dat deze goed aansluit bij de rest van je website. Hierdoor vergroot je de herkenbaarheid van je merk en versterk je de band met je publiek.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je videoheaders niet alleen aansprekend zijn voor je publiek, maar ook bijdragen aan je SEO-doelen. Zorg ervoor dat je consistent blijft in je videomarketing en meet de resultaten om te blijven optimaliseren voor de beste prestaties.

Hier ziet u hoe u een video header kunt maken

Een video header is een krachtig middel om de aandacht van je publiek te trekken en je merk te promoten. Het maken van een effectieve video header is niet moeilijk als je de volgende stappen volgt:

Plan je video header: Bepaal wat je wilt communiceren met je video header en wat de boodschap van je merk is. Maak een storyboard en een script om je video te structureren en te zorgen dat het eindresultaat aansluit bij je doelstellingen.

Kies de juiste apparatuur: Voor het maken van een professionele video header heb je goede apparatuur nodig, zoals een camera, verlichting en microfoon. Zorg ervoor dat je kiest voor apparatuur die past bij je budget en doelstellingen.

Maak gebruik van pakkende visuals: Kies visuals die de aandacht trekken en aansluiten bij de boodschap van je merk. Dit kan bestaan uit beeldmateriaal van je producten, sfeerbeelden of andere visuals die de aandacht trekken.

Werk aan de geluidskwaliteit: Zorg ervoor dat het geluid van je video header van hoge kwaliteit is. Gebruik een externe microfoon om het geluid op te nemen en bewerk het geluid om achtergrondgeluiden te elimineren.

Zorg voor een duidelijke call-to-action: Zorg ervoor dat je een duidelijke call-to-action in je video header opneemt. Vertel je publiek wat ze moeten doen en waarom ze actie moeten ondernemen.

Optimaliseer je video header voor SEO: Verwerk relevante zoekwoorden in de titel, beschrijving en tags van je video header om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Zo vergroot je de kans dat je video header wordt gevonden door je doelgroep.

Test en meet je video header: Test verschillende versies van je video header om te zien welke het beste werkt voor je publiek. Meet de prestaties van je video header en pas deze aan om de beste resultaten te behalen.

Door deze stappen te volgen, kun je een effectieve video header maken die de aandacht van je publiek trekt en je merk versterkt. Vergeet niet om je video header te optimaliseren voor zoekmachines en te blijven meten om de beste resultaten te behalen.

Kies de juiste lengte: De lengte van je video header is belangrijk om de aandacht van je publiek vast te houden. Zorg ervoor dat je video header niet te lang is, meestal tussen de 10 en 30 seconden werkt het beste

Houd rekening met de mobiele gebruikers: Aangezien steeds meer mensen gebruik maken van hun mobiele telefoon om websites te bezoeken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je video header ook goed werkt op mobiele apparaten. Zorg ervoor dat de video header niet te groot is en dat het formaat aangepast is aan het mobiele scherm.

Maak gebruik van animaties: Animaties kunnen helpen om je video header interessanter en aantrekkelijker te maken. Overweeg om animaties toe te voegen die aansluiten bij de boodschap van je merk en die de aandacht van je publiek trekken.

Voeg ondertiteling toe: Ondertiteling kan helpen om de boodschap van je video header over te brengen, zelfs als het geluid uit staat. Hierdoor vergroot je de kans dat je publiek de boodschap van je merk begrijpt en onthoudt.

Zorg voor een goede afsluiting: Sluit je video header af met een duidelijke call-to-action en zorg ervoor dat deze goed zichtbaar is. Dit vergroot de kans dat je publiek actie onderneemt en verhoogt de betrokkenheid bij je merk.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je video header effectief is en de gewenste resultaten oplevert. Vergeet niet om de prestaties van je video header te meten en te optimaliseren om de beste resultaten te behalen.

Voorbeelden van effectieve video headers

Een video header kan een krachtig middel zijn om de aandacht van je publiek te trekken en je merk te promoten. Maar hoe maak je een effectieve video header die je doelgroep aanspreekt? In dit artikel laten we enkele voorbeelden zien van effectieve video headers.

 1. Dropbox

Dropbox heeft een eenvoudige maar effectieve video header op hun website. De video toont hoe hun product werkt en hoe het de workflow van gebruikers kan verbeteren. De video is kort en krachtig en maakt gebruik van animaties om de boodschap over te brengen.

2. HubSpot

HubSpot heeft een video header die de aandacht van de kijker trekt met een visueel aantrekkelijke achtergrond. De video toont een korte boodschap die de kernwaarden van het bedrijf benadrukt. Het gebruik van een voice-over versterkt de boodschap en maakt de video persoonlijker.

3. Nike

Nike heeft een video header op hun website die de nadruk legt op hun producten en de levensstijl die daarbij hoort. De video toont verschillende atleten die hun producten gebruiken en de voordelen ervan benadrukken. Het gebruik van muziek en geluidseffecten maakt de video dynamisch en krachtig.

4. Apple

Apple heeft een video header die de nadruk legt op hun producten en het merkgevoel dat daarbij hoort. De video toont verschillende producten en benadrukt hun unieke eigenschappen. Het gebruik van muziek en geluidseffecten zorgt voor een emotionele verbinding met het merk.

5. Airbnb

Airbnb heeft een video header die de aandacht van de kijker trekt met prachtige visuals van hun accommodaties en locaties. De video benadrukt de unieke ervaringen die gasten kunnen beleven door te boeken via Airbnb. Het gebruik van muziek en geluidseffecten versterkt de sfeer van de video en maakt het persoonlijker.

6. Square

Square, een bedrijf dat betalingsoplossingen biedt, heeft een video header die de voordelen van hun producten benadrukt. De video toont verschillende ondernemers die hun producten gebruiken en hoe dit hen helpt om hun bedrijf te laten groeien. Het gebruik van animaties en voice-over maakt de boodschap duidelijk en aantrekkelijk.

7. Slack

Slack heeft een video header op hun website die de aandacht van de kijker trekt met een grappige en opvallende animatie. De video legt uit hoe Slack kan helpen bij het verbeteren van de communicatie op de werkvloer. Het gebruik van animatie en voice-over maakt de boodschap duidelijk en vermakelijk.

8. Dropbox Paper

Dropbox Paper heeft een video header die de nadruk legt op de samenwerkingstools van hun product. De video toont hoe gebruikers kunnen samenwerken aan documenten en ideeën uitwisselen. Het gebruik van visuals en voice-over zorgt voor een heldere uitleg van de functionaliteiten van het product.

9. Coca-Cola

Coca-Cola heeft een video header op hun website die de nadruk legt op het merkgevoel dat bij hun product hoort. De video toont verschillende mensen die genieten van een Coca-Cola en benadrukt de emoties die daarbij horen, zoals vreugde en verbondenheid. Het gebruik van muziek en visuals versterkt de emotionele boodschap van de video.

10. Salesforce

Salesforce heeft een video header op hun website die de voordelen van hun producten benadrukt. De video toont verschillende klanten die hun producten gebruiken en hoe dit hen helpt bij het verbeteren van hun bedrijfsprocessen. Het gebruik van voice-over en visuals zorgt voor een heldere en aantrekkelijke boodschap.

Deze voorbeelden laten zien dat een effectieve video header verschillende elementen kan bevatten, zoals visuals, animatie, voice-over, muziek en geluidseffecten. Het is belangrijk om te focussen op de boodschap van je merk en hoe je deze op een aantrekkelijke manier kunt overbrengen. Door te experimenteren met verschillende elementen en te meten wat de prestaties zijn, kun je een video header maken die effectief is en je doelgroep aanspreekt.

Inhoudsopgave