100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Accelerated Mobile Pages (Google AMP)

Google AMP

Google AMP, of Accelerated Mobile Pages, is een open source-initiatief van Google dat is ontworpen om de laadtijd van mobiele webpagina’s te verbeteren. AMP-pagina’s zijn speciaal ontworpen om snel te laden op mobiele apparaten, wat kan helpen om bezoekers langer op uw site te houden en om uw positie in de zoekresultaten te verbeteren.

Om AMP te gebruiken, moet u een AMP-versie van uw webpagina’s maken. Dit betekent dat u de HTML-code van uw pagina’s moet aanpassen aan de AMP-specificaties. Dit kan soms enige technische kennis vereisen, maar er zijn ook verschillende hulpmiddelen beschikbaar om u te helpen bij het maken van AMP-pagina’s.

Eenmaal geïmplementeerd, zullen AMP-pagina’s worden weergegeven in de zoekresultaten van Google met een AMP-icoon ernaast. Dit kan helpen om bezoekers naar uw site te leiden, omdat AMP-pagina’s als sneller en betrouwbaarder worden gezien dan niet-AMP-pagina’s.

Hoewel AMP vooral nuttig is voor mobiele gebruikers, kan het ook voordelen hebben voor desktopgebruikers. Omdat AMP-pagina’s sneller laden, kan dit ook leiden tot een verbeterde gebruikerservaring voor desktopgebruikers.

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van AMP op uw site, kunt u meer informatie vinden op de AMP-website van Google. Hier kunt u leren hoe u AMP kunt implementeren en hoe u kunt profiteren van het gebruik ervan.

Hoe en wat zijn Accelerated Mobile Pages?

Accelerated Mobile Pages, of AMP, is een open source-initiatief van Google dat is ontworpen om de laadtijd van mobiele webpagina’s te verbeteren. AMP-pagina’s zijn speciaal ontworpen om snel te laden op mobiele apparaten, wat kan helpen om bezoekers langer op uw site te houden en om uw positie in de zoekresultaten te verbeteren.

Om AMP te gebruiken, moet u een AMP-versie van uw webpagina’s maken. Dit betekent dat u de HTML-code van uw pagina’s moet aanpassen aan de AMP-specificaties. Dit kan soms enige technische kennis vereisen, maar er zijn ook verschillende hulpmiddelen beschikbaar om u te helpen bij het maken van AMP-pagina’s.

Eenmaal geïmplementeerd, zullen AMP-pagina’s worden weergegeven in de zoekresultaten van Google met een AMP-icoon ernaast. Dit kan helpen om bezoekers naar uw site te leiden, omdat AMP-pagina’s als sneller en betrouwbaarder worden gezien dan niet-AMP-pagina’s.

Hoewel AMP vooral nuttig is voor mobiele gebruikers, kan het ook voordelen hebben voor desktopgebruikers. Omdat AMP-pagina’s sneller laden, kan dit ook leiden tot een verbeterde gebruikerservaring voor desktopgebruikers. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van AMP op uw site, kunt u meer informatie vinden op de AMP-website van Google.

Schone code met wordpress plug-ins

Het gebruik van WordPress-plug-ins kan een gemakkelijke manier zijn om uw website te verbeteren en te verfraaien met extra functionaliteiten. Maar het toevoegen van te veel plug-ins kan leiden tot een rommelige en onoverzichtelijke code, wat kan leiden tot trage laadtijden en een slechte gebruikerservaring.

Om ervoor te zorgen dat uw code schoon blijft, is het belangrijk om bewust te zijn van hoeveel plug-ins u op uw site gebruikt. Probeer alleen de plug-ins te gebruiken die u echt nodig hebt, en verwijder de plug-ins die u niet meer gebruikt. Dit kan helpen om de code op uw site op te ruimen en de prestaties te verbeteren.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste plug-ins gebruikt. Kies voor kwalitatief goede plug-ins die regelmatig worden bijgewerkt en ondersteund, in plaats van plug-ins die niet actief worden onderhouden. Dit kan helpen om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw site soepel blijft werken.

Tenslotte is het ook verstandig om regelmatig uw site te controleren op eventuele fouten of problemen in de code. Door periodiek te scannen op fouten, kunt u ervoor zorgen dat uw site optimaal blijft functioneren en dat uw bezoekers een goede gebruikerservaring hebben.

Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw code schoon blijft en dat uw site optimaal blijft presteren, zelfs als u gebruikmaakt van WordPress-plug-ins.

SEO voordeel door AMP

De implementatie van Accelerated Mobile Pages (AMP) op uw website kan leiden tot een verbeterde positie in de zoekresultaten van Google. AMP is een open source-initiatief van Google dat is ontworpen om de laadtijd van mobiele webpagina’s te verbeteren. Door het gebruik van AMP kunt u ervoor zorgen dat uw mobiele pagina’s snel laden, wat kan leiden tot een betere gebruikerservaring voor uw bezoekers.

Google heeft aangegeven dat de laadtijd van een pagina een rankingfactor is, wat betekent dat snellere pagina’s beter zullen presteren in de zoekresultaten. Door AMP te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw mobiele pagina’s sneller laden, wat kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten.

Daarnaast zullen AMP-pagina’s worden weergegeven in de zoekresultaten van Google met een AMP-icoon ernaast. Dit kan helpen om bezoekers naar uw site te leiden, omdat AMP-pagina’s als sneller en betrouwbaarder worden gezien dan niet-AMP-pagina’s.

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van AMP om uw SEO te verbeteren, kunt u meer informatie vinden op de AMP-website van Google. Hier kunt u leren hoe u AMP kunt implementeren en hoe u kunt profiteren van het gebruik ervan. Voor meer informatie omtrent SEO kunt u hier klikken.

Accelerated Mobile Pages maken

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van Accelerated Mobile Pages (AMP) op uw website, zult u een AMP-versie van uw webpagina’s moeten maken. AMP is een open source-initiatief van Google dat is ontworpen om de laadtijd van mobiele webpagina’s te verbeteren. Door het gebruik van AMP kunt u ervoor zorgen dat uw mobiele pagina’s snel laden, wat kan leiden tot een betere gebruikerservaring voor uw bezoekers.

Er zijn verschillende manieren om een AMP te maken, afhankelijk van hoe uw website is opgezet. Als u een website hebt die is gebouwd met behulp van een content management systeem (CMS) zoals WordPress, zijn er verschillende plug-ins beschikbaar die u kunt gebruiken om AMP-pagina’s te maken. Deze plug-ins zullen de nodige code toevoegen aan uw pagina’s om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de AMP-specificaties.

Als u uw website handmatig hebt gebouwd of als u geen gebruik maakt van een CMS, kunt u een AMP maken door de nodige code handmatig toe te voegen aan uw HTML-bestanden. Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar om u te helpen bij het maken van AMP-pagina’s, zoals de AMP-validator van Google.

Voordat u begint met het maken van een AMP, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de AMP-specificaties begrijpt en dat u de benodigde technische kennis hebt. Als u niet vertrouwd bent met HTML of het maken van websites, kan het raadzaam zijn om hulp te vragen aan iemand met de juiste kennis en ervaring.

Door deze stappen te volgen, kunt u een AMP maken en de laadtijd van uw mobiele pagina’s verbeteren, wat kan leiden tot een betere gebruikerservaring voor uw bezoekers.

AMP indienen aan Google


AMP, of Accelerated Mobile Pages, is een technologie die ervoor zorgt dat webpagina’s sneller laden op mobiele apparaten. Dit is vooral belangrijk omdat Google de laadsnelheid van een webpagina meeneemt in zijn rankingalgoritme voor zoekresultaten. Als je AMP-pagina’s hebt, is het aan te raden om deze in te dienen bij Google zodat deze meegerekend kunnen worden in de ranking van je website.

Er zijn verschillende manieren om AMP-pagina’s in te dienen bij Google. Een van de eenvoudigste manieren is door gebruik te maken van de “Search Console” van Google. Als je de Search Console hebt gekoppeld aan je website, kun je AMP-pagina’s in dienen door de “Sitemap” te gebruiken. Je kunt ook AMP-pagina’s in dienen door gebruik te maken van de “Fetch as Google” tool in de Search Console. Dit stelt je in staat om specifieke AMP-pagina’s op te geven die je wilt laten indexeren door Google.

Het is ook aan te raden om de AMP-pagina’s op te nemen in je normale sitemap en deze te vermelden in het “head” gedeelte van je HTML-pagina’s. Dit zorgt ervoor dat Google de AMP-versies van je pagina’s makkelijker kan vinden en indexeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het in dienen van AMP-pagina’s bij Google alleen maar een onderdeel is van het optimaliseren van je website voor mobiele apparaten. Er zijn nog tal van andere factoren waar je rekening mee moet houden, zoals het gebruik van responsive design en het minimaliseren van de hoeveelheid JavaScript en CSS op je pagina’s. Door deze factoren in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je website snel en gemakkelijk te gebruiken is voor mobiele bezoekers.

Google AMP uitproberen

Google AMP (Accelerated Mobile Pages) is een technologie die ervoor zorgt dat webpagina’s sneller laden op mobiele apparaten. Dit is belangrijk omdat snellere laadtijden leiden tot een betere gebruikerservaring en hogere conversierates. Bovendien kan Google AMP een positief effect hebben op de zoekmachine-ranglijst van een website.

Als u wilt weten of uw website gebruikmaakt van Google AMP, kunt u de AMP-testtool van Google gebruiken. Deze tool toont aan of een specifieke webpagina AMP-geoptimaliseerd is en geeft eventuele fouten of waarschuwingen weer.

Om de AMP-testtool te gebruiken, gaat u naar de volgende URL: https://search.google.com/test/amp. Voer vervolgens de URL van de webpagina in die u wilt testen en klik op ‘Test AMP’. Als de pagina AMP-geoptimaliseerd is, ziet u een groen vinkje met de tekst ‘AMP-pagina gevonden’. Als er fouten of waarschuwingen zijn, ziet u deze onder het vinkje.

Het is aan te raden om regelmatig de AMP-status van uw webpagina’s te testen, zodat u ervoor kunt zorgen dat deze snel en efficiënt laden voor mobiele gebruikers. Dit kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring, hogere conversierates en een hogere positie in de zoekresultaten van Google.

Google AMP voor WordPress

Als u een website heeft op WordPress en wilt profiteren van de snelle laadtijden en andere voordelen van Google AMP (Accelerated Mobile Pages), dan kunt u een AMP-plugin installeren. Dit zorgt ervoor dat uw webpagina’s AMP-geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten, wat kan leiden tot een betere gebruikerservaring, hogere conversierates en een hogere positie in de zoekresultaten van Google.

Er zijn verschillende AMP-plugins beschikbaar voor WordPress, waaronder AMP for WP en Autoptimize AMP. Deze plugins maken het gemakkelijk om AMP-versies van uw webpagina’s te maken en te implementeren op uw website. Bovendien bieden ze vaak aanpasbare opties voor het aanpassen van het uiterlijk en de functionaliteit van uw AMP-pagina’s.

Om een AMP-plugin te installeren op uw WordPress-website, gaat u naar de ‘Plugins’ sectie in uw WordPress-beheerdersomgeving. Zoek vervolgens naar een AMP-plugin en klik op ‘Installeren’. Nadat de plugin is geïnstalleerd, kunt u deze activeren en eventuele instellingen aanpassen naar wens.

Het is aan te raden om de AMP-status van uw webpagina’s regelmatig te testen met de AMP-testtool van Google om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Dit kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring en een hogere positie in de zoekresultaten van Google voor mobiele zoekopdrachten.

Inhoudsopgave