Google Adwords Campagne opzetten, maar hoe?

Een Google Ads/Adwords Campagne opzetten is makkelijker dan je denkt!

Om jouw advertentie succesvol via Google weer te kunnen geven moet je eerst een Google Adwords Campagne aanmaken. Een campagne is een combinatie van advertenties, zoektermen en biedingen. Campagnes zorgen voor ordening van producten, advertenties, budgetten en locaties waar advertenties verschijnen. Ze zijn gekoppeld aan een specifiek zoeknetwerk. Je kunt voor één product verschillende campagnes aanmaken, om op verschillende locaties en voor verschillende budgetten te adverteren. Voor elk zoeknetwerk zijn diverse typen campagnes te vinden, elk met een specifiek doel. Dat klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar in de praktijk valt het werken met een Google Adwords Campagne best mee.

 

Doel van een Google Adwords Campagne

Bij het aanmaken van een Google Adwords Campagne moeten eerst de doelen van de campagne worden opgegeven. Je kunt onder anderen kiezen uit: verkoop, potentiële klanten, verkeer naar de website, productoverweging, merkbekendheid en app-promotie. Welke keuze je gaat maken is afhankelijk van de acties die je wilt dat de bezoekers gaan uitvoeren. Nadat je een keuze hebt gemaakt wordt een aantal aanbevelingen gedaan die kunnen helpen de advertentiedoelstelling van de campagne te bereiken. Als er geen doel is dat jou aanspreekt is dat geen bezwaar. Je kunt altijd gebruik maken van alle instellingen, zelfs als je besluit om geen doel te kiezen.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content

Betrokkenheid

Snel schakelen en een proactieve houding vormt de basis van onze langetermijnrelatie met een klant.

Informeel &
Professioneel

Ons team bestaat uit online marketing specialisten en webdesigners die graag op een informele manier met u willen sparren!

Passie

Een wijs man zei eens: “De enige manier om geweldig werk te doen is door te houden van wat je doet.” En zo zien wij het ook!

Type Google Ads/Adwords Campagne

Met het type Google Adwords Campagne bepaal je waar jouw advertentie te zien is. De belangrijkste typen waaruit je kunt kiezen zijn: een campagne in het zoeknetwerk, een campagne in het Display Netwerk, een shopping-campagne, een videocampagne en een App-campagne. De campagnetypen zijn gekoppeld aan Google’s advertentiekanalen: het zoeknetwerk, het Google Display Netwerk en het YouTube-netwerk. Dat betekent dat jouw advertentie kan worden weergegeven via alle kanalen die aan deze netwerken zijn gekoppeld. Voorbeelden daarvan zijn mobiele apps, de websites van Google en alle daaraan gekoppelde websites.

Advertenties targeten in een Google Ads/Adwords Campagne

Waar het type Google Adwords Campagne bepaalt op welke plek jouw advertentie te zien is, is het essentieel dat je je advertenties vervolgens gaat targeten. Daarmee bepaal je tot in detail welke mensen op welke moment naar jouw advertentie kijken. De mogelijkheden om je advertentie te targeten zijn verdeeld in drie categorieën: doelgroep, content en apparaat. In Doelgroep vind je onder anderen de targets demografie, affiniteit en in-market (mensen die naar vergelijkbare producten zoeken). De categorie Content biedt de mogelijkheid om jouw advertentie te koppelen aan bepaalde onderwerpen en zoekwoorden. Met de categorie Apparaat kun je instellen of je advertentie op een computer, smartphone of tablet zichtbaar is.

1

Google
AdWords Campagne

2

SEA
Specialist

3

Zoekmachine
Marketing

4

Adverteren
op Google

Voorbeelden van targeten in een Google Ads/Adwords Campagne

Targeten biedt ongekende mogelijkheden om jouw advertentie aan de juiste doelgroep te presenteren. Als je een praktijk voor fysiotherapie met een sportschool in Eindhoven runt, kun je de zoekwoorden ‘fysiotherapie’ en sportschool toevoegen. Tegelijk kun je ‘Eindhoven en nabijgelegen plaatsen’ als targetlocatie voor je Google Adwords Campagne invoeren. Als mensen in Eindhoven en omgeving die de zoekopdracht ‘fysiotherapie’ of ‘sportschool’ opgeven in de Google zoekmachine, is het mogelijk dat jouw advertentie wordt weergegeven naast de zoekresultaten.

VRIJBLIJVEND SPARREN?

OFFERTE AANVRAGEN?

1 2 3 4 5 6 7