100+ tevreden klanten

Persoonlijke benadering

Specialisten onder 1 dak

Een Professionele Huisstijl Laten Ontwerpen

Help je website hoger ranken

Houd je bedrijf groeiende & verzeker hogere conversies

Versterk de identiteit van je bedrijf

Een professionele representatieve huisstijl laten ontwerpen is een uitstekende manier om de identiteit van je bedrijf te versterken. Met een goede huisstijl ben je herkenbaar en kun je je onderscheiden van je concurrenten. Zorg er wel voor dat je de juiste huisstijl kiest, want anders kan deze tegen je gaan werken. Je kunt een creatief ontwerpbureau inschakelen en een huisstijl laten ontwerpen, maar dat betekent niet dat je zelf achterover kunt leunen. Het ontwerpbureau heeft input nodig. Daarom geven we in dit artikel enkele tips voor het ontwikkelen van een huisstijl.

Op zoek naar je identiteit

Het is ontzettend belangrijk dat je als bedrijf een uitstraling hebt die past bij de producten of diensten die je levert. Je moet dus op zoek naar een imago en een identiteit. Bij die zoektocht mag je best uitgaan van stereotypen. Iemand uit de advocatuur, een arts of een notaris willen een betrouwbare indruk maken. Zij moeten een huisstijl laten ontwerpen waar geen felle kleuren in zitten en die niet schreeuwerig is. Maar als je één of ander creatief product levert kan een vlotte uitstraling dat alleen maar versterken. Een huisstijl laten ontwerpen betekent dat je je klanten laat zien welke identiteit jouw bedrijf heeft.

Een logo als onderdeel van een huisstijl laten ontwerpen

Als je bedrijf al een professioneel logo heeft zal ook dat de identiteit van je bedrijf uitstralen. Het ligt voor de hand om de huisstijl daar naadloos op te laten aansluiten. Dat kan door dezelfde typografie, kleuren en logo’s te laten terugkeren op alle communicatiemiddelen, tot en met de bedrijfswagen toe. Als er nog geen logo is, kun je dat in combinatie met de huisstijl laten ontwerpen. Een goede tip is: houd het simpel en tijdloos. Op dat vlak zijn er talloze goede voorbeelden om inspiratie uit op te doen, zoals bijvoorbeeld Apple, Coca-Cola en Nike.

Naam en huisstijl zijn onlosmakelijk verbonden

Als nieuw bedrijf een huisstijl laten ontwerpen terwijl je nog geen naam hebt biedt extra creatieve mogelijkheden. Daar zijn wel randvoorwaarden aan verbonden. Ten eerste moet je een naam kiezen die door de Kamer van Koophandel wordt goedgekeurd. In verband met de vindbaarheid op internet is het slim om een naam te kiezen die een associatie heeft met je beroep. De naam mag niet te ingewikkeld zijn. Als potentiële klanten twijfelen over de schrijfwijze van je bedrijfsnaam, is de kans groot dat zij je website niet kunnen vinden. Dan ben je ze al kwijt voordat ze jou hebben gevonden.

Schrift foto

Professionals een huisstijl laten ontwerpen

Wie zelf geen ervaring heeft in het ontwikkelen van een huisstijl kan hiervoor een professioneel bureau inhuren. Geef dat bureau voldoende input, zoals je doelgroep, de bedrijfsstrategie, de ontwikkelingen op de markt, etc. In combinatie met jouw visie op je bedrijf en de beelden die je daarbij hebt, zijn zij in staat om een goede huisstijl met een passend imago te ontwerpen. Houd er rekening mee dat een huisstijl niet eindeloos lang meegaat. Door veranderingen in de identiteit van het bedrijf kan een bestaande huisstijl op den duur gedateerd aandoen. Een huisstijl laten ontwerpen kan dus een activiteit zijn die eens in de zoveel jaar moet worden herhaald.